Αρχική / Υγεία / Πλαστική χειρουργική / "Πόσο καλό είναι το αποτέλεσμα της βλεφαροπλαστικής, και πόσο κοστίζει;"
"Πόσο καλό είναι το αποτέλεσμα της βλεφαροπλαστικής, και πόσο κοστίζει;" thumbnail

"Πόσο καλό είναι το αποτέλεσμα της βλεφαροπλαστικής, και πόσο κοστίζει;"

Αναγνώστης μας έθεσε το εξής ερώτημα:


"Τι πρέπει να ξέρω για την πλαστική των κάτω βλεφάρων, και ποιο είναι το κόστος; Ευχαριστώ"


Την απάντηση μας έδωσε ο κύριος Ζήσης Μπουκουβάλας-Πλαστικός Χειρουργός, και ο συνεργάτης του κύριος Μπασακίδης:


Ζήσης Μπουκουβάλας


Οι σακούλες κάτω από τα μάτια, η χαλάρωση του δέρματος στα βλέφαρα το κουρασμένο και λυπημένο βλέμμα είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που θα οδηγήσουν κάποιον/α στον πλαστικό χειρουργό. Αυτά μπορεί να είναι είτε αποτέλεσμα του χρόνου ή λόγω κληρονομικότητας όταν εμφανίζονται σε νεαρές ηλικίες. Η λύση βρίσκεται στα έμπειρα χέρια ενός πλαστικού χειρουργού.


Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα


Στο κάτω βλέφαρο πιθανόν να μην χρειαστεί ξανά επέμβαση. Στο επάνω βλέφαρο διαρκεί τουλάχιστον 8-10 χρόνια διότι το πέρασμα του χρόνου δημιουργεί χαλάρωση άρα και πτώση στα βλέφαρα. Γενικά μπορεί να λεχθεί ότι μετά από μια σωστή βλεφαροπλαστική  ο ασθενής δεν θα ξαναχρειαστεί να ασχοληθεί με την περιοχή των βλεφάρων.Επέμβαση


Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη. Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς μπορεί να γίνει επέμβαση μόνο στα κάτω ή μόνο στα πάνω ή και στα δυο. Η βλεφαροπλαστική έχει ως σκοπό την απώλεια της περίσσειας δέρματος καθώς και λίπους. Η τελευταία τάση των εξελίξεων στην βλεφαροπλαστική είναι όχι η απομακρυνση της φαινομενικής περρίσειας λίπους αλλα η επανατοποθέτησή του πίσω από τα βλεφαρικά διαφραγμάτια. Έτσι αποφεύγεται η τόσο συχνή με τις παλαιότερες τεχνικές εικόνα του «άδειου» βλεφάρου.Η εξέλιξη της βλεφαροπλαστικής μέσα από τα νεότερα δεδομένα έχει να επιδείξει νέες τεχνικές με βάση τις οποίες ο Κος Μπουκουβάλας δίνει πραγματικά νέα λάμψη σε ένα γερασμένο και ταλαιπωρημένο βλέμμα.  Οι τομές γίνονται για τα μεν επάνω βλέφαρα στην πτυχή του βλεφάρου σε σημείο που γίνονται πλήρως αόρατες όταν τα βλέφαρα ανοιγοκλείνουν και στα κάτω βλέφαρα ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες σε σημείο που η τομή απλά συγχέεται με την σκίασή τους. Τα σημεία των τομών εξαφανίζονται μια εβδομάδα με ένα μήνα μετά την επέμβαση ενώ 8 ημέρες από τηνεπέμβαση δεν είναι ορατά λόγω της καλής αιμάτωσης. Τα ράμματα αφαιρούνται 5-7 ημέρες μετά το χειρουργείο. Σε νεότερους ασθενείς που δεν έχουν χαλάρωση του δέρματος των κάτω βλεφάρων μπορεί να γίνει η λεγόμενη Laser βλεφαροπλαστική όπου αφαιρείται το λίπος των κάτω βλεφάρων από εσωτερική τομή στον επιπεφυκότα.


Πολύ σπάνια και σε νεαρά κυρίως άτομα μπορεί να απαιτείται μόνο άνω ή μόνο κάτω βλεφαροπλαστική. Σε αυτήν την περίπτωση χειρουργείται μόνο η ανάλογη περιοχή κάτι που διευκολύνει αρκετά τόσο την μετεγχειρητική πορεία, μικρότερο οίδημα και τυχόν εκχυμώσεις. Παράλληλα ο χειρουργικός χρόνος που απαιτείται μειώνεται αντίστοιχα κατα το ήμισυ περίπου.Αξίζει εδώ να σημειωθεί οτι η σύγχρονη Πλαστική Χειρουργική έχει καταστήσει επεμβάσεις που στο παρελθόν υπήρξαν ιδιαίτερα επίπονες και χρονοβόρες στην ανάρρωση, πάρα πολύ καλά ανεκτές απαλλαγμένες απο άλγος και ταλαιπωρία. Σε αυτό το πνεύμα όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν μία τέτοια επέμβαση με το πνεύμα οτι ένα «θυσιάζοντας» ένα σαββατοκύριακο αλλάζουν στο εφεξής την ζωή και την ψυχολογία τους συνολικότερα.


ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ Η ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΑ 3500€ ΕΝΩ ΓΙΑ ΜΟΝΟ ΑΝΩ Η ΜΟΝΟ ΚΑΤΩ ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΑ 2000€.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X