Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Εφηβεία: Πώς θα μιλήσω στην κόρη μου για την πρώτη της φορά;
Εφηβεία: Πώς θα μιλήσω στην κόρη μου για την πρώτη της φορά;  thumbnail

Εφηβεία: Πώς θα μιλήσω στην κόρη μου για την πρώτη της φορά;

Αναγνώστριά μας ρωτά:


Σίγουρα αυτό που πρέπει να κάνει ένας γονέας σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να ρωτήσει και άλλους γονείς από το περιβάλλον του. Θα ήταν καλό η αναγνώστριά μας να έρθει σε επαφή με άλλους γονείς να δει τι κάνουν αυτοί και πού βρίσκονται τα πράγματα σήμερα. Το πιο σημαντικό είναι το ότι χρειάζεται μια ειλικρίνεια. Έχει συμβεί κάτι το οποίο είναι εμφανές. Δεν μπορεί να το παρακάμψει η μητέρα, προφανώς καταλαβαίνει ότι υπάρχει μια σχέση και κάτι έχει γίνει και πρέπει να της πει, «όταν είσαι έτοιμη, θα ήθελα να το συζητήσουμε κάποια στιγμή». Όπως το βλέπει εκείνη θα το δουν και οι υπόλοιποι δεν είναι κάτι κρυφό.  


Αγαπητή αναγνώστρια. Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος Έρα ΜουλάκηΟ γονιός οφείλει να δώσει πληροφορίες στο παιδί σχετικά με το πώς θα κινηθεί αλλά κυρίως σχετικά με τις προφυλάξεις που πρέπει να πάρει. Ο γονιός πρέπει να δίνει στο παιδί να καταλάβει ότι είναι εκεί για να το ακούσει χωρίς αναγκαστικά να τα ξέρει όλα. Αλλά επειδή έχει συμβεί κάτι εμφανές στο σώμα της μπορεί να την ρωτήσει «νιώθεις άβολα; Έγινε κάτι για το οποίο ντρέπεσαι; Αν δεν την έχει ενημερώσει για κάποια πράγματα που αφορούν την ερωτική ζωή είναι μια καλή αφορμή για να το κάνει. Για το πότε δυο άνθρωποι βρίσκονται, για το πώς και αν θέλει θα συναινέσει στην ερωτική πράξη πώς θα προφυλαχθεί. Από τη στιγμή που η κόρη προχωράει με κάποιον άνθρωπο ερωτικά καλό είναι να γνωρίζει.  Αν κάτι έρχεται μπροστά στα μάτια του γονέα, ο γονέας δεν μπορεί να προσποιηθεί ότι δεν το είδε. Είναι σημαντικό να είσαι διακριτικός στη συμπεριφορά σου αλλά δεν μπορείς να κάνεις ότι δεν το είδες. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X