Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Αναγλησία:Οι εφορίες έβαλαν χέρι ακόμα και στο δώρο των Χριστουγέννων!
Αναγλησία:Οι εφορίες έβαλαν χέρι ακόμα και στο δώρο των Χριστουγέννων! thumbnail

Αναγλησία:Οι εφορίες έβαλαν χέρι ακόμα και στο δώρο των Χριστουγέννων!


Ούτε το δώρο των Χριστουγέννων δεν εξαίρεσε από τις κατασχέσεις το υπουργείο Οικονομικών, με αποτέλεσμα χιλιάδες φορολογούμενοι, όταν πήγαν να κάνουν ανάληψη από τον τραπεζικό λογαριασμό, είδαν ότι ως δια μαγείας το Δώρο είχε εξαφανιστεί, καθώς η εφορία πρόλαβε να το "εισπράξει" πριν από αυτούς.

Σύμφωνα με καταγγελίες οφειλετών του Δημοσίου, το κόλπο των τραπεζών, που είχε αποκαλύψει η "Κ.Ε." στις 20 Οκτωβρίου, να προχωρούν σε κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, μέχρι και του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης, 24 ώρες μετά την κατάθεση, αυτή τη φορά εφαρμόστηκε και στο χριστουγεννιάτικο Δώρο-και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις την ίδια μέρα που έγινε η κατάθεση στο λογαριασμό του εργαζομένου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" υπάρχει κενό στις προβλέψεις του νόμου για τα ακατάσχετα όρια. Το δώρο των Χριστουγέννων και του Πάσχα δεν αναφέρονται πουθενά στις προβλέψεις του νόμου και έτσι υπάρχουν καταγγελίες όπως έγινε στο παρελθόν με μισθούς, συντάξεις, ακόμη και με το επίδομα θέρμανσης, υπήρξαν πολίτες που είδαν τα χρήματα να εξανεμίζονται λόγω κάποιας οφειλής προς την εφορία.
Μάλιστα εφορία και τράπεζες ερμηνεύουν με… τρικ τον νόμο.

Άσχετα από την προέλευση των χρημάτων, εάν πρόκειται δηλαδή για δώρο, επίδομα ή μισθό, μετά την παρέλευση ενός 24ωρου θεωρούν το ποσό που υπάρχει απλή κατάθεση και έτσι προχωρούν σε κατάσχεση.

www.real.gr


 


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X