Αρχική / More / Celebrity news / H Eλευθερία Αρβανιτάκη μαζί με τη Δέσποινα Βανδή
H Eλευθερία Αρβανιτάκη μαζί με τη Δέσποινα Βανδή  thumbnail

H Eλευθερία Αρβανιτάκη μαζί με τη Δέσποινα Βανδή

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη δίνει συνέντευξη στο περιοδικό Trip:Αν κάποιος παρατηρήσει την πορεία σας, θα καταλάβει ότι στα χρόνια της ευδαιμονίας, του lifestyle, και  της «αφθονίας» δεν ξεφύγατε. Ούτε μπουζούκια, ούτε εύκολες συνεργασίες. Πώς καταφέρατε και μείνατε μακριά;


Ήταν μια παγίδα. Παγίδα όλων μας ήταν η ευκολία. Θεωρήσαμε ότι τα πράγματα γίνονται εύκολα. Αισθάνομαι πάντως ότι η κρίση αυτή, ξαναέφερε ένα μέτρο. Και έφερε και μία ανακούφιση. Να σταματήσεις να κυνηγάς κάτι το οποίο είναι χωρίς θάρρος ηθικό, χωρίς σκέψη και χωρίς πραγματικό κέρδος για την προσωπικότητά σου.  Νομίζω ότι αυτή την απόφαση την παίρνεις από νωρίς. Και μιλάω για όσους αποφασίσουν να τραβήξουν μια πορεία η οποία δεν έχει αυτές τις παρακάμψεις. Ενέχει μια απόφαση πολύ προσωπική και εννοείται και με απώλειες. Αυτό χρειάζεται και κάθε άνθρωπος στην ζωή του. Να χαράξει την προσωπική του πορεία πολύ νωρίς και να είναι συνεπής με αυτήν.  


Ως λαός με αυτήν την κρίση έχουμε πετύχει καθόλου αυτογνωσία; Θέλει μελέτη για το πως αντιδράς, πως αντιδρούμε σε όλη αυτή την κατάσταση την οποία ζούμε. Νομίζω ότι όλοι έχουμε ένα ποσοστό ενοχής, ότι όλοι συμμετείχαμε σε αυτό το «πανηγύρι» το οποίο, ενώ το βλέπαμε, το αφήσαμε να μας παρασύρει. Από την άλλη βλέπουμε ότι δεν είναι μόνο δικό μας πρόβλημα. Είναι μια κρίση οικονομική, που βάλλει όλον τον δυτικό κόσμο. Ίσως η Ελλάδα να είναι η αιχμή του δόρατος, γιατί η κρίση της είναι κρατική. Το κράτος είναι που έχει το πρόβλημα και όχι οι τράπεζες τόσο πολύ όσο στις άλλες χώρες. Αλλά νομίζω ότι αυτό που συζητείται έντονα πια είναι το κατά πόσο αυτή απελευθέρωση του καπιταλισμού μας έφερε σε αυτό το σημείο. Αυτές είναι οι έννοιες που αμφισβητούνται πάλι.  


Σας τρομάζει το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή έχει μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων; Είμαι σίγουρη πως αν η παιδεία μας ήταν σωστή, αν η παιδεία μας ήταν προσεκτική, αν η παιδεία μας ήταν αυτή που έπρεπε, νομίζω πως το φαινόμενο αυτό θα ήταν πολύ πιο περιορισμένο από όσο είναι αυτή την στιγμή. Επίσης η ανέχεια και η δυσκολία οδηγεί τον κόσμο προς τα άκρα. Αυτό δεν το λέω εγώ, το λέει η ιστορία. Και πάλι λέω όμως πως το θέμα της παιδείας, της ιστορίας, και το θέμα των ιδανικών τα οποία δίδαξε η γαλλική επανάσταση –ο σεβασμός δηλαδή προς τον άνθρωπο, προς την ελευθερία και προς την ελευθερία της σκέψης- δεν έχουν γίνει ακόμα συνείδηση.   Δυσκολεύομαι να δεχτώ ότι υπάρχουν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν με τόση βία άλλους ανθρώπους. Η ανθρώπινη φύση είναι βίαιη. Είναι πιο βίαιη από όλο το βασίλειο των ένζωων  πλασμάτων. Σε τέτοιες καταστάσεις, άνθρωποι η οποίοι παίρνουν τέτοιες αποστάσεις από την αγάπη προς τον συνάνθρωπο είναι άνθρωποι αμόρφωτοι, που είναι αδύνατο να διαχειριστούν την ψυχή τους και την σκέψη τους.


Οι άνθρωποι που είναι θαυμαστές του φασισμού, κατά τη γνώμη μου είναι αποδιοργανωμένοι ψυχολογικά.  


H Δέσποινα Βανδή αποχώρησε από το σχήμα με τον κ. Σφακιανάκη λόγω της θέσης του για την Χρυσή Αυγή. Πως είδατε την κίνηση της Δέσποινας; Είμαι μαζί της. Είναι μια πολύ σωστή κίνηση και κατά την γνώμη μου εξαιρετικά αξιοπρεπής. Είναι ο σεβασμός απέναντι στον άνθρωπο, χωρίς χρώμα και με αγάπη και τρυφερότητα απέναντι στην διαφορετικότητα.   Πηγή: www.lifo.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X