Αρχική / More / Βιβλία / Τι να διαβάσω στον διακοπές των Χριστουγέννων; Δυο επιλογές από τον Θανάση Λάλα
Τι να διαβάσω στον διακοπές των Χριστουγέννων; Δυο επιλογές από τον Θανάση Λάλα thumbnail

Τι να διαβάσω στον διακοπές των Χριστουγέννων; Δυο επιλογές από τον Θανάση Λάλα


Αν η απόφαση είναι η μόνη επαναστατική πράξη στην εποχή μας, τότε το πως τελικώς θα περασει ο καθένας από μας τις γιορτές, είναι το καρδιογράφημα της ικανότητας του να ακούει τι θέλει, τι τον ενδιαφέρει, τι του δίνει δυναμη να συνεχίζει όταν όλοι γύρω βυθίζονται στο αυτομαστιγωμα τους και στα λασπόνερα της απελπισίας που δημιουργεί η βροχή των μέτρων που βάζουν τέλος στη περίοδο της απληστίας και επαναφέρουν τις επωδυνες συνέπειες του "μετρου" στη ζωή μας.
Γιά όλους όσους αποφασίζουν να εκμεταλευτουν τον ελευθερο χρόνο των Χριστουγέννων και να ταξιδεψουν διαβάζοντας δυό επιλογές.

Ιβο Αντριτς
Το Χρονικό Του Τραβνικ

 Το Γεφυρι Του Δρίνου
Εκδόσεις Καστανιώτη
Μεταφραση απο τα σερβοκροάτικα: Χρήστος Γκουβης

 Δυό μοναδικά δειγματα μεγαλης λογοτεχνίας μεταφρασμένα εξαιρετικά στα ελληνικά. Το πρώτο είναι ίσως το πιό δημοφιλές βιβλίο του νομπελίστα συγγραφέα. Το Γεφυρι του Δρινου είναι ένα χρονικό τεσσαρων αιώνων Ιστορίας, τεσσαρων θρησκειών και τριών εθνοτητων… που μοιράζονται τον ίδιο τόπο, την πολή του Βίσιεγκραντ στη Βοσνία. Το κέντρο όλων αυτών ένα γεφύρι που μένει αμετακίνητο, σαν το πεπρωμένο που διατρέχει πότε φωτεινό και πότε σκοτεινό τις ανθρώπινες ζωές.
Κάτω από τα τραγικά γεγονότα κυλουν ανθρώπινες δυνάμεις που καθορίζουν και καθορίζονται από τα γεγονότα. Ενα αριστούργημα.

Το δευτερο βιβλίο του νομπελίστα Σερβου συγγραφέα που είναι στους περισσοτερους όσους γνωστός από το βιβλίο του "Γεφύρι Του Δρίνου" που περιλαμβάνει την ιστορία της Βοσνίας τεσσαρων αιώνων. Το Χρονικό Του Τραβνικ περιορίζεται σε μιά περίοδο λίγων χρόνων, όταν ο Ναπολέων κυριαρχούσε στην Ευρώπη με τα στρατευματά του. Ειναι η περίοδος που οι κατοικοι του Τραβνικ, εδρα του Βεζίρη της Βοσνίας, μυούνται στη δυσπιστία μπροστα σε οτιδήποτε ξενο υπόσχεται την σωτηρία τους. Η πόλη τους  γίνεται πεδίο αντιπαραθέσεων μεταξύ Αυστρίας, Γαλλίας και Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κι αυτό φτάνει γιά να πάρει φωτιά αυτή η μοναδικής ευφυιας πέννα και να γράψει ένα ακόμα αριστούργημα προφητικό γιά το μελλον της Γιουγκοσλαβίας.Θανάσης Λάλας

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X