Χοιρινό ρολό γεμιστό με μήλο και κρεμμύδι

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το χοιρινό</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">3 πράσινα μήλα ψιλοκομμένα</span><br /><span style="font-size: medium;">2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κιλό περίπου  χοιρινό φιλέτο</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">1/3 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη σως</span><br /><span style="font-size: medium;">3 κουταλιές της σούπας μέλι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα</span></p>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το χοιρινό</span><br /><span style="font-size: medium;">Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι. Πρόσθετο μήλα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο, σοτάρουμε 5 λεπτά. Προσθέστε ξύδι και δεντρολίβανο, μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Πασπαλίστε με το πιπέρι.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Χαράζετε  βαθιά το χοιρινό με ένα μαχαίρι κατά μήκος και τα χέρια σας το ανοίγετε στη μέση χωρίς να το κόψετε. Στη συνέχεια απλώνετε μια μεμβράνη πάνω από το χοιρινό  και το κοπανάτε με το σφυρί μέχρι να γίνει επίπεδο φιλέτο με ομοιόμορφο πάχος.  </span><br /><span style="font-size: medium;">Ανοίγετε το φιλέτο και το γεμίζετε με το μείγμα του μήλου. Διπλώνετε σε ρολό το χοιρινό και δένουμε το ρολό με σπάγγο.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Στη συνέχεια σε ζεστό τηγάνι ροδίζετε το χοιρινό μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές για 2- 3 λεπτά.Τοποθετήστε το χοιρινό σε ένα ταψί  και μαγειρέψτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά με αντιστάσεις.</span><br /><span style="font-size: medium;">Αφαιρέστε από το φούρνο, αφήστε το  για 5 λεπτά πριν το κόψετε.</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη σως</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε μια  κατσαρόλα, ζεσταίνετε το μέλι με τη μουστάρδα μέχρι να γίνει ένας απαλός χυλός. Τέλος ραντίζετε το χοιρινό με τη σως και σερβίρουμε.</span></p>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα