Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Πώς να κάνεις τη στύση σου πιο δυνατή
Πώς να κάνεις τη στύση σου πιο δυνατή  thumbnail

Πώς να κάνεις τη στύση σου πιο δυνατή

Η επιδημία της παχυσαρκίας συνεχίζει να ταλανίζει τις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα, φαίνεται να εξαπλώνεται και στο μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου κόσμου. Ένας πιθανός λόγος για τις αυξανόμενες διαστάσεις του εν λόγω προβλήματος υγείας είναι η υιοθέτηση της επονομαζόμενης δυτικής διατροφής από το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Πρόκειται για ένα στυλ διατροφής, πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά και ω6 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία περιέχονται στο φυτικό λίπος, καθώς επίσης και σε ζάχαρη. 


Το άρθρο επιμελήθηκε ο Π. Δρέττας, 
Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, 
Δ/ντής του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών
Οι ερευνητές γνωρίζουν εδώ και αρκετά χρόνια ότι αυτό το στυλ διατροφής, σε συνδυασμό με την αύξηση του σωματικού βάρους, συνεισφέρουν στην εμφάνιση πολλών προβλημάτων υγείας συμπεριλαμβανομένων της στυτικής δυσλειτουργίας και της καρδιαγγειακής νόσου. Πέρα όμως από την υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου διατροφής, οι ερευνητές δεν είχαν ανακαλύψει μέχρι πρότινος κάποιο άλλο αποτελεσματικό τρόπο πρόληψης των παραπάνω προβλημάτων.

Στην αναζήτηση λοιπόν μιας επιπρόσθετης λύσης, μία ερευνητική ομάδα από το πανεπιστήμιο της ανατολικής Καρολίνας εξέτασε την αποτελεσματικότητα της αερόβιας άσκησης. Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι η φασική άσκηση βελτίωνε σημαντικά τόσο τη στυτική λειτουργία, όσο και τη λειτουργία των αγγείων που προμηθεύουν με αίμα την καρδιά.

Πιο συγκεκριμένα για 12 εβδομάδες οι ερευνητές έδωσαν σε μια ομάδα αρουραίων τροφές που προσέγγιζαν το μοντέλο της δυτικής διατροφής, πλούσιες δηλαδή σε λιπαρά και σε σάκχαρα. Σε μια άλλη ομάδα αρουραίων προσφέρθηκε η συνήθης υγιεινή τροφή τους. Τα μισά ζώα από κάθε ομάδα υποβάλλονταν σε διάφορες φυσικές δοκιμασίες, όπως είναι το τρέξιμο σε διαδρόμους, 5 ημέρες ανά εβδομάδα. Μόλις πέρασαν οι 12 εβδομάδες, οι ερευνητές εξέτασαν τη στυτική λειτουργία των αρουραίων καθώς και τη λειτουργία των στεφανιαίων αρτηριών.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι αρουραίοι που έφαγαν ανθυγιεινά και δεν ασκήθηκαν, εμφάνισαν έκπτωση τόσο στη στυτική λειτουργία, όσο και στη λειτουργία των στεφανιαίων αρτηριών, ενώ αυτοί που ασκήθηκαν δεν εμφάνισαν τα παραπάνω προβλήματα παρά την ανθυγιεινή διατροφή.

Η σημαντικότητα των παραπάνω ευρημάτων είναι μεγάλη, ακριβώς γιατί υποστηρίζουν πως η φυσική άσκηση μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της δυτικού τύπου διατροφής στην υγεία. Βέβαια, δεν είναι γνωστό εάν η φυσική άσκηση μπορεί να αναστρέψει τις αγγειακές βλάβες που έχει προκαλέσει μια μακρόχρονη υιοθέτηση μιας ανθυγιεινής διατροφής.

Οι ερευνητές τονίζουν την ανάγκη να εξεταστεί κατά πόσο ένας τρόπος ζωής με μέσο ή υψηλό επίπεδο φυσικής δραστηριότητας, μπορεί να αναστρέψει την βλαπτική επίδραση της μακρόχρονης καθιστικής ζωής και της κακής διατροφής στα αγγεία.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X