Φτιάξτε το κλασσικό εορταστικό cocktail Eggnog!

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Για 4-6 άτομα</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">4 κρόκους αυγών</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 φλιτζάνι ζάχαρη (100 γραμμάρια)</span><br /><span style="font-size: medium;">500 γραμμάρια γάλα πλήρες</span><br /><span style="font-size: medium;">2 ολόκληρα γαρύφαλλα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 πρέζα κανέλα</span><br /><span style="font-size: medium;">235 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο</span><br /><span style="font-size: medium;">Εκχύλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές της σούπας μπέρμπον και ρούμι ή κονιάκ</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Το δημοφιλές ποτό των Χριστουγέννων για όλη την οικογένεια με υπέροχη υφή και μεθυστικό άρωμα! Παρόλο που αυτό το Χριστουγεννιάτικο cocktail κανονικά προέρχεται από την κρέμα (posset – η οποία δεν περιείχε αυγά), τον 13ο αιώνα στην Ευρώπη, θεωρούνταν μια ακριβή μεσαιωνική λιχουδιά για τους πλουσίους. Όταν οι Ευρωπαίοι αποίκησαν στην Αμερική και είδαν ότι είχαν αποθέματα σε γάλα και αυγά, το ρούμι γρήγορα αντικατέστησε το κρασί και έτσι γεννήθηκε το διάσημο αυτό ποτό!</span></p>
<p><br /><span style="font-size: medium;">Σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε λίγο τους κρόκους για 3-4 λεπτά σε μέτρια εστία ίσα ίσα να πιάσει θερμοκρασία ανακατεύοντας τα. Αυτό το κάνουμε για να καταστρέψουμε όλα τα μικρόβια ή τον κίνδυνο σαλμονέλας από τον κρόκο. Μεταφέρετε τους κρόκους σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι ασπρίσουν. Στη συνέχεια σιγά- σιγά προσθέστε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το ανακάτεψα μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και ασπρίσει.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα, γαρίφαλο, κανέλα και ζεσταίνετε σε μέτρια εστία μέχρι να πάρει μια βράση, προσοχή δεν θέλουμε να κάψει το γάλα, αλλά να το ζεστάνουμε.</span><br /><span style="font-size: medium;">Στη συνέχεια ρίχνετε λίγο – λίγο το γάλα μέσα στο μείγμα αυγού και ανακατεύουμε δυνατά με το σύρμα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ρίχνουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά , ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα , μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήξει ελαφρά. Αυτό θα το καταλάβουμε αν το πίσω μέρος του κουταλιού μένει σταθερό το μείγμα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής. Εάν έχετε, το βάζετε μέσα στη κατσαρόλα και αφαιρείτε το μείγμα μόλις φτάσει τους  160 βαθμούς Κελσίου.</span><br /><span style="font-size: medium;">Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Στραγγίζουμε το μείγμα μέσα σε   ένα σουρωτήρι για να αφαιρέσετε τα γαρύφαλλα . Αφήστε την να κρυώσει για μία ώρα στο ψυγείο.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Στη συνέχεια προσθέστε τ εκχύλισμα βανίλιας , το μοσχοκάρυδο , και το μπέρμπον μαζί με ρούμι ή κονιάκ (Φυσικά αν υπάρχει παιδί στην οικογένεια πριν προσθέστε αλκοόλ ξεχωρίζετε ορισμένη ποσότητα για παιδιά χωρίς αλκοόλ). Σερβίρουμε το eggnog σε γυάλινα ποτήρια ψηλά ή χαμηλά, με τριμμένο μοσχοκάρυδο και από ένα ξυλάκι κανέλας.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα