Χοιρινό κότσι με σπόρους ροδιού

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το χοιρινό</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κλαράκι κανέλα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κλαράκι θυμάρι</span><br /><span style="font-size: medium;">2-3 κόκκους μπαχάρι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά γλυκού κόκκους μαύρου πιπεριού</span><br /><span style="font-size: medium;">1 νεροπότηρο χυμό ρόδι</span><br /><span style="font-size: medium;">½ νεροπότηρο κόκκινο ξηρό κρασί</span><br /><span style="font-size: medium;">αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">1½-2 κιλά κότσι κομμένο σε χοντρές φέτες</span><br /><span style="font-size: medium;">2 φλιτζάνια μαϊντανό ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">3 σκελίδες σκόρδου</span><br /><span style="font-size: medium;">2 φύλλα δάφνης</span><br /><span style="font-size: medium;">Σπόρους από 1 ρόδι</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη γαρνιτούρα με πουρέ</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κιλό πατάτες</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουτάκι κρέμα γάλακτος</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές του γλυκού μαργαρίνη</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κύβο λαχανικών</span><br /><span style="font-size: medium;">Πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">Μοσχοκάρυδο</span><br /><span style="font-size: medium;">Τριμμένη παρμεζάνα</span><br /><br /><br /><br /><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Για το χοιρινό</span><br /><span style="font-size: medium;">Βάζετε σε μια μεγάλη και ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά. Σοτάρετε τα κομμάτια από το κρέας λίγα λίγα και απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέτετε τις σκελίδες σκόρδου, τα φέρνετε μια βόλτα και στη συνέχεια ξαναβάζετε όλο το κρέας μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτετε τα φύλλα δάφνης, την κανέλα, το θυμάρι, το μπαχάρι και τους κόκκους του μαύρου πιπεριού.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Στη συνέχεια το σοτάρισμα ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για 5 λεπτά περίπου. Σβήνετε με το κόκκινο κρασί, χυμό ρόδι και αφήνετε να πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε το κρέας για 1 ώρα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα με ανοιχτό καπάκι για τουλάχιστον άλλη μισή ώρα ακόμη και μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ανακατεύετε και μεταφέρετε το φαγητό σε πιατέλα. Πασπαλίζετε με σπόρους ροδιού και σερβίρετε με τον πουρέ.</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τον πουρέ πατάτας</span><br /><span style="font-size: medium;">Βράζουμε τις πατάτες σε δυνατή φωτιά για 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη μαργαρίνη και τον κύβο. Προσθέτουμε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.</span><br /><span style="font-size: medium;">Πολτοποιούμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε με τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε όση τριμμένη παρμεζάνα θέλουμε και ανακατεύουμε.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 90 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα