Αρχική / Υγεία / Παιδιατρική / Κότσι στο παιδικό πόδι: Πώς να το αντιμετωπίσετε
Κότσι στο παιδικό πόδι: Πώς να το αντιμετωπίσετε  thumbnail

Κότσι στο παιδικό πόδι: Πώς να το αντιμετωπίσετε

Αναγνώστρια μας έθεσε το εξής ερώτημα:


"Εικόνα μικρού βαθμού βλαισότητας στο επίπεδο της πρώτης ταρσομετάρσιας άρθρωσης, ίδια αριστερά και ραιβότητας στο επίπεδο της πρώτης μεταρσιοφαλαγγικής άρθρωσης αριστερά. Έχει η κόρη μου που είναι 9 χρονών. Συνιστάται επέμβαση?"


Την απάντηση μας έδωσε ο κύριος Αντώνιος Παρτσινέβελος, Ορθοπαιδικός Χειρουργός-Τραυματολόγος Επιστημονικός Συνεργάτης της Α ´ Πανεπιστημιακής Ορθοπαιδικής Κλινικής του Νοσοκομείου "ΑΤΤΙΚΟΝ":


Αντώνιος Παρτσινέβελος


Καταρχήν είναι απαραίτητο να αξιολογήσουμε στην απλή ακτινογραφία τον βαθμό της ραιβότητας, δηλαδή τη γωνία της κλίσης του μεγάλου δακτύλου προς τα έσω (γωνία μεταξύ πρώτου μεταταρσίου και εγγύς φάλαγγας μεγάλου δακτύλου, για την οποία οι περισσότεροι επιστήμονες συγκλίνουν ότι δεν πρέπει να ξεπερνά τις 8 μοίρες). Επίσης, σημασία έχει η κλινική εκτίμηση του δακτύλου ως προς την κινητικότητα και την πιθανή ύπαρξη άλγους, αλλά και η διερεύνηση της αιτίας της πάθησης.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X