Αρχική / Υγεία / Νευρολογία / Τα φάρμακα του Αλτχάϊμερ και οι παρενέργειές τους: Τι πρέπει να κάνετε
Τα φάρμακα του Αλτχάϊμερ και οι παρενέργειές τους: Τι πρέπει να κάνετε thumbnail

Τα φάρμακα του Αλτχάϊμερ και οι παρενέργειές τους: Τι πρέπει να κάνετε

Αναγνώστης μας έθεσε το εξής ερώτημα:


"Γεια σας η μητέρα μου διαγνώστηκε με alzheimer πριν από 67 μήνες περίπου μετά από επαναληπτικό εγκεφαλογραφημα που έκανε για επιβεβαίωση της ασθένειας η οποία βρίσκεται σε αρχικό στάδιο. Επίσης παρουσίαζε συμπτώματα κατάθλιψης. Η νευρολόγος που την παρακολουθεί της συνέστησε να παίρνει exelon 46 tts1 ημερησίως και seropram drops6 σταγόνες ημερησίως . Μας ενημέρωσε όμως ότι τα φάρμακα θα είχαν κάποιες παρενέργειες στην αρχή μέχρι να τα συνηθίσει ο οργανισμός της. Ναυτία, εμετό κλπ. Η αλήθεια είναι πως όντως έκανε στην αρχή 1 η 2 φόρες εμετό άλλα μεγάλη χρονική διάφορα η μια φορά από την άλλη. Όλο αυτό το διάστημα μέχρι να συνηθίσει τα φάρμακα έμενε μαζί μου για να μπορώ να την παρακολουθώ συνεχώς. Μέτα από 3 μήνες παραμονής σπίτι μου γύρισε στο δικό της σπίτι. Πριν μια βδομάδα, όταν είχα πάει να τη δω, μου εκμυστηρευτηκε ότι σχεδόν κάθε πρωί μόλις φάει το πρωινό της, αμέσως κάνει εμετό και ότι όλο αυτό το διάστημα που έχει επιστρέψει σπίτι της το στομάχι της είναι μονίμως αναστατωμένο. Αυτό όμως συμβαίνει μόνο τα πρωινά. Τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας τρώει κανονικότατα. Αναστατώθηκα υπερβολικά και κάναμε εισαγωγή σε μια ιδιωτική κλινική για εξετάσεις. Δεν άφησαν τίποτα που να μην εξετάσουν, όπως και εγώ δεν άφησα κάτι που να μην τους πω. Κάναμε και γαστροσκοπηση που ήταν καθαρή, άλλα και ρώτησα και ειδικό νευρολόγο ψυχίατρο που είχαν εκεί αν αυτοί οι εμετοί. Ακόμα και μετά από 6 μήνες μπορεί να οφείλονταν στα φάρμακα που παίρνει? Ο γιατρός απάντησε αρνητικά και μου είπε οτι μάλλον το πρόβλημα της ήταν καθαρά ψυχολογικό. Η κατάσταση αυτή συνεχίζεται και έχω φτάσει στα όρια μου. Δεν ξέρω τι να κάνω. Μπορείτε σας παρακαλώ πάρα πολύ να με βοηθήσετε? Να μου πείτε τη γνώμη σας.. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των πρότερων και περιμένω εναγωνίως απάντηση σας "


Την απάντηση μας έδωσε ο κύριος Ευάγγελος Κατσαρός, Nευρολόγος:
Απ,όσα γράφετε υποθέτω ότι οι έμετοι της μητέρας σας είναι καθημερινοί ακόμα και μετά από 6 μήνες αφότου ξεκίνησε

το Exelon και το Seropram. Αφού λοιπόν έχει ελεγχθεί το πεπτικό της με τις εξετάσεις που έκανε στην κλινική, πιστεύω ότι θα πρέπει να γίνει μία διακοπή στα φάρμακα Exelon-Seropram (σταδιακά), να μείνει τουλάχιστον 1-2 εβδομάδες χωρίς αυτά να αξιολογηθεί το αποτέλεσμα και μετά να ξαναρχίσει πάλι τα φάρμακα αυτά επίσης σταδιακά και να γίνει νέα αξιολόγηση του αποτελέσματος σε 2-3 εβδομάδες. Μεαυτό τον τρόπο, και μόνο με τη βοήθεια του γιατρού σας, θα είναι σίγουρο ότι δεν την επηρεάζουν τα φ΄σρμακα αυτά και θα αποφασιστούν, επίσης από το γιατρό σας το τι θα γίνει παρακάτω

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X