Αρχική / Ψυχολογία / Αυτογνωσία / Αποφάσεις για τη νέα χρονιά: Πώς θα πετύχεις τις αλλαγές που θες στη ζωή σου!
Αποφάσεις για τη νέα χρονιά: Πώς θα πετύχεις τις αλλαγές που θες στη ζωή σου! thumbnail

Αποφάσεις για τη νέα χρονιά: Πώς θα πετύχεις τις αλλαγές που θες στη ζωή σου!

 


 

Οι αποφάσεις που κάνουν πολλοί άνθρωποι για το νέο έτος μοιάζουν αρκετά στο σκεπτικό τύπου "δίαιτα από Δευτέρα". Εκφράζουν συχνά μεγαλεπίβολα σχέδια, μη ρεαλιστικές αποφάσεις και γίνονται συχνά με υπερβολική αυστηρότητα απέναντι στον εαυτό, πασχίζοντας να τον διορθώσουν. Η αποφασιστικότητα είναι κάτι πολύ θετικό, εφόσον όμως δεν ξεκινά από "αυτομαστίγωμα" και δεν αφορούν ανέφικτα πράγματα. Γιατί όμως, αντί να πάρουμε μεγάλες αποφάσεις, να μην κάνουμε εναλλακτικές σκέψεις για τη ζωή μας; Ιδού κάποιες ιδέες, δανεισμένες και διαμορφωμένες από ένα άρθρο του Psychology Today

 

Επιμέλεια κειμένου, Δρ Καλλιόπη Εμμανουηλίδου, εκπαιδευτική συμβουλευτική ψυχολόγος. 

   • Κάντε μια λίστα από τις αγαπημένες σας στιγμές και τα κατορθώματά σας για τη νέα χρονιά, ακόμα και στιγμές που τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περιμένατε. Δείτε το παρελθόν με χιούμορ, συγχώρεση αλλά και προβληματισμό.

  • Γράψτε μερικά πράγματα που μάθατε την προηγούμενη χρονιά. Οι εμπειρίες της ζωής, ευχάριστες ή δυσάρεστες, μας γεμίζουν σοφία, γνώση και συμμόρφωση. Τι μαθήματα πήρατε για τη ζωή σας λοιπόν;

  •  Σκεφτείτε τι σας περιμένει το 2014. Οραματιστείτε τι ανυπομονείτε να σας συμβεί τον επόμενο χρόνο. Από τα νέα επεισόδια της αγαπημένης σας σειράς μέχρι ένα μεγάλο ταξίδι που θέλετε να σχεδιάσετε. Η έρευνες δείχνουν ότι το να ανυπομονούμε απολαύσεις που κρύβει το μέλλον μας εξασφαλίζει συναισθηματική υγεία.

  • Κάντε μια λίστα για τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες στη ζωή σας. Μπορείτε βέβαια να σκεφτείτε και τι άλλο θα θέλατε να σας συμβεί, αλλά ποτέ μην ξεχνάτε να βλέπετε μισογεμάτο το ποτήρι σας. Η συνειδητοποίηση των θετικών στη ζωή μας μας κάνει πιο ρεαλιστές και ήρεμους σε σχέση με όσα θέλουμε για το μέλλον μας.

  • Πάρτε μια απόφαση να κάνετε κάτι για κάποιον άλλον. Γιατί οι πρωτοχρονιάτικες αποφάσεις μας να αφορούν πάντα τον εαυτό μας; Υποσχεθείτε να κάνετε μια φιλανθρωπία, να βοηθήσετε κάποιον, να κάνετε μια ευχάριστη έκπληξη σε ένα αγαπημένο πρόσωπο, να κάνετε ένα δώρο. Οι έρευνες δείχνουν ότι ο αλτρουισμός εξασφαλίζει περισσότερη ευτυχία από το να προσφέρουμε στον εαυτό μας!


Καλή χρονιά!

Κ.Ε.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X