Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Nέο μνημόνιο και εκλογές το 2014; Τι θα συμβεί στην Ελλάδα
Nέο μνημόνιο και εκλογές το 2014; Τι θα συμβεί στην Ελλάδα   thumbnail

Nέο μνημόνιο και εκλογές το 2014; Τι θα συμβεί στην Ελλάδα

Έτος καθοριστικών εξελίξεων για το μέλλον της χώρας, αλλά και κρίσιμων αναμετρήσεων για το πολιτικό σύστημα, αποτελεί το 2014.

Τον Απρίλιο αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση και η διαπραγμάτευση με τους εταίρους για την απομείωση του ελληνικού χρέους, που θα ολοκληρωθεί τέλη φθινοπώρου του 2014. 

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο νέου Μνημονίου, ενώ σίγουρα η συμφωνία που θα επιτευχθεί αναμένεται να συνοδευτεί με νέα μέτρα λιτότητας. Ήδη και μόνο τα ψηφισθέντα μέτρα που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από σήμερα, θα εντείνουν την οικονομική πίεση σε μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού και προφανώς την κοινωνική δυσαρέσκεια. 

Η Αθήνα σχεδιάζει να βγει στις αγορές το δεύτερο εξάμηνο του 2014, έστω και μερικώς, ως δοκιμή για την αποφυγή του νέου Μνημονίου, ενώ η άσκηση της προεδρίας της ΕΕ συμβάλλει, ώστε οι εταίροι να έχουν σοβαρά υπόψη τους την πολιτική σταθερότητα της χώρας. 

Εντός του νέου έτους, άλλωστε, αναμένεται και η δίκη για τη Χρυσή Αυγή, όπως και για πολιτικά πρόσωπα που κατηγορούνται για διαφθορά, όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Τάσος Μαντέλης, ενώ οι αποκαλύψεις Κάντα ελπίζεται, έστω και με δυσκολία, ότι θα οδηγήσουν τις δικαστικές αρχές και σε πολιτικά πρόσωπα που έπαιρναν μίζες από τους εξοπλισμούς.

Το 2014 περιλαμβάνει δύο -και πιθανόν άλλες δύο- εκλογικές αναμετρήσεις: 

• Τις ευρωεκλογές, οι οποίες δεν αποκλείεται να πυροδοτήσουν πολιτικές εξελίξεις, αν το αποτέλεσμα δεν είναι ευνοϊκό για την κυβέρνηση

• Τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, που διεξαχθούν μαζί με τις ευρωεκλογές

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, η κυβέρνηση να επιλέξει τις τριπλές εκλογές, ενώ τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς η θητεία του Κάρολου Παπούλια λήγει στις 5 Φεβρουαρίου του 2015.

Το νέο έτος αναμένονται και σημαντικές αναδιατάξεις σε όλο το φάσμα του κομματικού συστήματος, καθώς στην κατεύθυνση αυτή θα συμβάλλουν και οι εκλογικές αναμετρήσεις.
www.real.grComments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X