Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Επιστροφή στα γκισέ – Διευκρινίσεις για τα τέλη -Πότε ισχύει το πρόστιμο
Επιστροφή στα γκισέ - Διευκρινίσεις για τα τέλη -Πότε ισχύει το πρόστιμο thumbnail

Επιστροφή στα γκισέ – Διευκρινίσεις για τα τέλη -Πότε ισχύει το πρόστιμο

Πρωτοχρονιά ήταν και… πέρασε για τους φορολογούμενους, καθώς από σήμερα αρχίζει και πάλι ο «Γολγοθάς» για να ανταποκριθούν στις φορολογικές υποχρεώσεις του 2014.  Ωστόσο μέχρι και αυτή την ώρα υπάρχει πρόβλημα με το σύστημα TAXISNET καθώς δεν είναι δυνατή η εισαγωγή στοιχείων, οπότε δεν μπορεί να γίνει καμία συναλλαγή! 

Οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές, αρχής γενομένης με τα τέλη κυκλοφορίας, για την πληρωμή των οποίων οι πολίτες έχουν στη διάθεσή τους άλλες δύο μέρες, έπειτα από την παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών έως την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου.

Για τον τρόπο πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, αλλά και τις συναλλαγές που θα γίνονται με την εφορία σήμερα και αύριο έδωσε τις αναγκαίες διευκρινίσεις ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.Παράλληλα, με απόφαση του γενικού γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, δίνεται, σήμερα και αύριο, η δυνατότητα για πραγματοποίηση εκτάκτων συναλλαγών στις εφορίες. Οι ΔΟΥ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων σε συναλλαγές όπως κατάθεση πινακίδων, μεταβίβαση ακίνητων, αποδοχή φόρων κληρονομιάς και έκδοση φορολογικής ενημερότητας. 

Έως τις 30 Ιουνίου οι φορολογικές δηλώσεις του 2014

Την ίδια ώρα, με ανακοίνωσή του την παραμονή Πρωτοχρονιάς, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα το… ημερολόγιο του νέου έτους με τις προθεσμίες υποβολής όλων των δηλώσεων, των εκκαθαρίσεων καθώς και των δόσεών τους.

Ειδικότερα, η κατάθεση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) από όλους τους φορολογούμενους θα ξεκινήσει από τις 20 Μαρτίου 2014 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου 2014.

Η υποβολή του εντύπου Ε5 από τις επιχειρήσεις ΟΕ, ΕΠΕ ΟΕ θα ξεκινήσει στις 3 Μαρτίου 2014 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Μαΐου 2014.

Τα έντυπα Ε2 για τη δήλωση των εισοδημάτων από ενοίκια και το Ε3 θα πρέπει να κατατεθούν από τις 3 Φεβρουαρίου 2014 έως 30 Ιουνίου 2014.

Επίσης, το Ε9 για το 2014 θα υποβληθεί από τις 17 Φεβρουαρίου έως τις 30 Μαΐου 2014.

Αναλυτικά ο πίνακας με όλες τις προθεσμίες

Η διαδικασία καταβολής των τελών κυκλοφορίας για το 2015 θα ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου 2014 και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους.

Οι περιοδικές δηλώσεις (ΦΠΑ-ΦΜΥ κλπ.) υποβάλλονται στις τακτές ημερομηνίες που προβλέπονται από τον νόμο.

Το ημερολόγιο του νέου έτους με τις αλλαγές στη φορολογία


Πηγή: www.real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X