Κέικ λεμόνι χωρίς γλουτένη

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">320 γραμμάρια αμύγδαλα + 2 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">180 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου</span><br /><span style="font-size: medium;">130 γραμμάρια ( περίπου 1 φλιτζάνι ) κρυσταλλική ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">ξύσμα από 4 λεμόνια, περίπου 2 κουταλιές της σούπας</span><br /><span style="font-size: medium;">4 μεγάλα αυγά χωριστά κρόκοι με ασπράδια</span><br /><span style="font-size: medium;">Εκχύλισμα λεμονιού 1 κουταλάκι του γλυκού</span><br /><span style="font-size: medium;">40 γραμμάρια (περίπου 2 κουταλιές της σούπας) χυμό λεμονιού</span><br /><span style="font-size: medium;">ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα</span></p>
<p> </p>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 ° C και βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα 26 εκ. Στο μπλέντερ ή στο μούλτι χτυπάτε τα αμύγδαλα μαζί με 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη. Αυτό το κάνουμε για μη κολλήσει το μείγμα αμύγδαλου στα τοιχώματα του μπλέντερ.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Στη συνέχεια σε ένα μπολ ρίχνουμε το μείγμα αμύγδαλου και αφήνουμε στην άκρη.</span><br /><span style="font-size: medium;">Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με 100 γραμμάρια ζάχαρη και μέχρι να αφρατέψουν.</span><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού , τους κρόκους αυγών και το εκχύλισμα λεμονιού και χτυπήστε μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέστε το μείγμα αμύγδαλου και να ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Προσθέστε το χυμό λεμονιού συνεχίζετε το ανακάτεμα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσει. Σταδιακά προσθέτουμε τα υπόλοιπα 30 γραμμάρια ζάχαρης στα ασπράδια και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μαι σφικτή μαρέγκα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Διπλώστε τη μαρέγκα  στο μείγμα αμύγδαλου μέχρι να ομογενοποιηθεί.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 30 λεπτά. Το κέικ θα φουσκώσει στο φούρνο , αλλά όταν κρυώσει θα πέσει.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Αφήστε το να κρυώσει εντελώς στη φόρμα και αναποδογυρίστε το κέικ σε ένα πιάτο. Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.</span></p>
<p> </p>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα