Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Έγγραφο της Κομισιόν: Το 2015 στις αγορές η Ελλάδα
Έγγραφο της Κομισιόν: Το 2015 στις αγορές η Ελλάδα  thumbnail

Έγγραφο της Κομισιόν: Το 2015 στις αγορές η Ελλάδα

Διαφορετική φαίνεται ότι είναι η άποψη της Κομισιόν σε σχέση με αυτή της κυβέρνησης αναφορικά με το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα μπορεί η Ελλάδα να βγει στις αγορές.


Η Κομισιόν αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα μπορεί -μερικώς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει- να επανέλθει στις αγορές αλλά από το 2015.


Η απάντηση αυτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Αυγή», δεν αποτελεί προσωπική άποψη κάποιου χαμηλόβαθμου κοινοτικού υπαλλήλου, αλλά η επίσημη απάντηση της Επιτροπής στο ερωτηματολόγιο της εξεταστικής επιτροπής, την οποία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει συγκροτήσει για το πώς τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, (ανάμεσα τους και η Ελλάδα), εισήλθαν στα Μνημόνια.


Υπενθυμίζεται ότι η ευρωεξεταστική απέστειλε ερωτηματολόγια στους δανειστές (το ΔΝΤ αρνήθηκε να απαντήσει), από όπου δηλαδή και η επίμαχη απάντηση, αλλά και στις εθνικές κυβερνήσεις.


Στην 17σέλιδη απάντηση της Κομισιόν στο ερώτημα, ειδικότερα αν οι δανειστές είναι ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της ακολουθούμενης πολιτικής, η Κομισιόν αναφέρει επί λέξει: «Η επιστροφή στις διεθνείς αγορές για δανεισμό με λελογισμένα επιτόκια, έχει επιτευχθεί όσον αφορά την Ιρλανδία, ενώ σημειώθηκε πρόοδος όσον αφορά την Πορτογαλία. Η προσδοκία για την Ελλάδα είναι ότι μπορεί μερικώς να έχει πρόσβαση στις αγορές από το 2015».


 


Δείτε το έγγραφο από την Αυγή. 


Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα. 


Πηγή: Η Αυγή

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X