Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τέλη κυκλοφορίας: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία
Τέλη κυκλοφορίας: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία  thumbnail

Τέλη κυκλοφορίας: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία


Εκπνέει σήμερα, Παρασκευή η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας αλλά και την κατάθεση των πινακίδων, καθώς λήγει και η παράταση που είχε δώσει έως τις 3 Ιανουαρίου το υπουργείο Οικονομικών στους ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Οι εφορίες -πέρα από την παραλαβή κατατεθειμένων πινακίδων κυκλοφορίας, με την ταυτόχρονη πληρωμή τελών του 2014- εξυπηρετούν μόνο ειδικές συναλλαγές και εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως:

* χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας του οποίου λήγει η προθεσμία υποβολής,

* παραλαβή του 2014,

* κατάθεση δήλωσης μεταβίβασης ακινήτου κατοίκου εξωτερικού, σε εκτέλεση προσυμφώνου μεταβίβασης του οποίου λήγει η προθεσμία,

* κατάθεση δήλωσης κληρονομιάς.

Πάντως, με ανακοίνωσή τους τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τονίζουν ότι οι πολίτες μπορούν να εξοφλούν τα τέλη κυκλοφορίας έως τις 14:30, αλλά υπάρχουν καταστήματά που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο έως τις 20.30. Όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ώστε να εκτυπώσουν τα σχετικά ειδοποιητήρια, έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τα τέλη, προσκομίζοντας στα ΕΛΤΑ μόνο τον ΑΦΜ και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματός τους.

Οι πολίτες που θα χάσουν την τελευταία διορία και θελήσουν να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας, θα καλούνται να πληρώσουν το διπλάσιο από το ποσό των τελών που αντιστοιχούν στο όχημά τους.

Ταλαιπωρία χθες στα γκισέ

Την Πέμπτη, πρώτη ημέρα της παράτασης, εκατοντάδες πολίτες που προσήλθαν στις εφορίες από νωρίς το πρωί, ταλαιπωρήθηκαν, ενώ αρκετοί δεν κατάφεραν να εξυπηρετηθούν.

Και όλα αυτά, ενώ είχε εκδοθεί εγκύκλιος, την περασμένη Δευτέρα από τον γενικό γραμματέα Εσόδων, ώστε να λειτουργήσουν οι ΔΟΥ εκτάκτως για συγκεκριμένες συναλλαγές με το κοινό.

Όμως, σε πολλές εφορίες το ηλεκτρονικό σύστημα taxis είχε πέσει και οι φορολογούμενοι δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν. Κι αυτό γιατί δεν είχε προβλεφθεί να μετατεθεί χρονικά η προγραμματισμένη αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της γενικής γραμματείας εσόδων.


 Πηγή: www,madata.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X