Αρχική / Πολιτισμός / City life / «Gagarin Way» δια χειρός Αλέξανδρου Αβρανά έρχεται στις 17 Ιανουαρίου
«Gagarin Way» δια χειρός Αλέξανδρου Αβρανά έρχεται στις 17 Ιανουαρίου  thumbnail

"Gagarin Way" δια χειρός Αλέξανδρου Αβρανά έρχεται στις 17 Ιανουαρίου

Το κείμενο του σκοτσέζου συγγραφέα Γκρέγκορι Μπερκ ανεβάζει ο σκηνοθέτης στο θέατρο Βασιλάκου.


Δύο εργάτες αποφασίζουν να επαναστατήσουν κατά του συστήματος. Για να εκπληρώσουν τον στόχο τους, διοργανώνουν ένα τρομοκρατικό χτύπημα, πιστεύοντας ότι μέσα από το σοκ της βίας θα καταφέρουν να "ξυπνήσουν" τη συνείδηση του κόσμου. Στην πορεία όμως αποδεικνύεται ότι ο καθένας τους έχει διαφορετικό σημείο εκκίνησης, καθώς ο ένας από αυτούς ενδιαφέρεται μόνο για ένα ξέσπασμα ωμής βίας και ο άλλος περισσότερο για μια συνολική επανάσταση.  Το θεατρικό έργο "Gagarin Way" μάς έρχεται ατόφιο από τη σκοτσέζικη επαρχία Fife και τον "ντόπιο" συγγραφέα της Γκρέγκορι Μπερκ. Η υπόθεση του έργου αναφέρεται στην εξαφάνιση του σοσιαλισμού από τη συγκεκριμένη περιοχή, όπου ο πολιτικός ριζοσπαστισμός ήταν κάποτε κυρίαρχος και χαρακτήριζε την κατάσταση που βίωνε ο τοπικός πληθυσμός της σκοτσέζικης επαρχίας. Το έργο πραγματεύεται συγκεκριμένα μία επικείμενη επανάσταση που όλοι περιμένουν, αλλά η οποία δεν έρχεται ποτέ. Οι ηθοποιοί Μάνος Βακούσης, Μιχάλης Μουλακάκης, Κώστας Ανταλόπουλος και Στέφανος Κοσμίδης ερμηνεύουν τα πρόσωπα του έργου, που ανεβαίνει στο θέατρο Βασιλάκου σε σκηνοθεσία του "κινηματογραφικού" και βραβευμένου στο πρόσφατο φεστιβάλ της Βενετίας Αλέξανδρου Αβρανά.

Info: Από 17 Ιανουαρίου 2014. Τετάρτη 19:00 Πέμπτη & Κυριακή 20:00 Παρασκευή & Σάββατο 21:00. Εισιτήρια: €17, 13, 10. Βασιλάκου, Πλαταιών & Προφ.Δανιήλ 3,  Κεραμεικός, 210 3470707. 


 


Πηγή: www.tospirto.net 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X