Acai berry.Το φρούτο που προτιμούν οι Αμερικανοί, για καλή υγεία.

Τι είναι το acai berry;

Τα acai berries προέρχονται από ένα φοίνικα στην Νότια Αμερική. Ενώ για αιώνες το χρησιμοποιούσαν σαν θεραπεία για την διάρροια, το acai έχει γίνει πλέον δημοφιλές στις Η.Π.Α. λόγω των θετικών αποτελεσμάτων στην υγεία.

Σε τι μας ωφελεί το acai berry;

Τα acai berries έχουν πολλές ουσίες που ενισχύουν τον οργανισμό μας.  Για παράδειγμα, τα acai berries έχουν πιο υψηλά ποσοστά αντιοξειδοτικών σε συγκριση με τα  cranberries, τις φράουλες και άλλα φρούτα. Σε εργαστηριακές μελέτες, τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τα κύτταρα από καταστροφές που μπορούν να οδηγήσουν σε νόσους όπως ο καρκίνος. Τα θρεπτικά συστατικά των acai berries μειώνουν,επίσης,  την ταχύτητα εξάπλωσης των καρκινικών κυττάρων και περιλαμβάνουν λιπαρά οξέα που είναι επίσης θεραπευτικά.

Πώς μπορούμε να λαμβάνουμε το acai berry;

Τα φρούτα acai είναι ένα κοινό φαγητό σε μερικές περιοχές της Νότιας Αμερικής. Διατίθεται σε μαγαζιά με υγιεινές τροφές και σε ορισμένα σουπερ μαρκετ. Το acai berry είναι συστατικό χυμών, ποτών, λικέρ, ζελέ, παγωτών και άλλα φαγητών.

Υπάρχουν παρενέργειες από την λήψη acai berry;

Τα acai berries είναι ασφαλή στην κατανάλωση. Ωστόσο, δεν αποκλείεται σε μεγάλες ποσότητες να προκαλέσουν αυξημένη πίεση του αίματος,  έλκη και εντερική αιμορραγία.

Σχετικά άρθρα