Μήλα φούρνου με κανέλα και σταφίδα

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 2-4 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">4 κόκκινα μεγάλα μήλα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι</span><br /><span style="font-size: medium;">ξύσμα από ένα πορτοκάλι</span><br /><span style="font-size: medium;">Από 1 ρίζα τζίντζερ ελάχιστη τριμμένη περίπου 1 κουταλιά της σούπας</span><br /><span style="font-size: medium;">1 -2 στικς κανέλας ή 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα</span><br /><span style="font-size: medium;">100 γραμμάρια αμύγδαλα σε νιφάδες</span><br /><span style="font-size: medium;">100 γραμμάρια σταφίδες μαύρες</span><br /><span style="font-size: medium;">προαιρετικά 2 κουβερτούρες</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Σε ένα καθαρό μπολ πιάνουμε ένα – ένα τα μήλα και τα καθαρίζουμε ολόκληρα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα περιχύνουμε με το  χυμό πορτοκαλιού , τις σταφίδες, κόκκινο κρασί και κανέλα. Έπειτα ρίχνουμε τα ξύλα κανέλας στον κρασοχυμό μας και θρυμματίζουμε τη ρίζα τζίντζερ πάνω στα μήλα μας.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Φουρνίζουμε το ταψί και αφήνουμε τα μήλα να ψηθούν για 45 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς στο πρόγραμμα με αντιστάσεις (πάνω – κάτω).</span><br /><span style="font-size: medium;">Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο λιώνουμε κουβερτούρα σε μπέν μαρί, και περιχύνουμε τα μήλα.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα