Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Ψυχολογικές συμβουλές: Τι πρέπει να κάνεις όταν έχεις δύσκολη εγκυμοσύνη;
Ψυχολογικές συμβουλές: Τι πρέπει να κάνεις όταν έχεις δύσκολη εγκυμοσύνη;  thumbnail

Ψυχολογικές συμβουλές: Τι πρέπει να κάνεις όταν έχεις δύσκολη εγκυμοσύνη;

Αναγνώστριά μας ρωτά:               


Καλησπέρα σας και καλή χρονιά.  Μόλις διάβασα το άρθρο σας για την ψυχολογία στην εγκυμοσύνη. Είμαι στον 7ο μήνα είχα μια πολύ άσχημη εγκυμοσύνη κυρίως σωματικά και συνδυάστηκε με άσχημη ψυχολογία. Άλλαξα χώρα δεν γνωρίζω τη γλώσσα, δεν έχω φίλους, οικογένεια συγγενείς. Δυστυχώς δεν έβγαινα λόγω άσχημης σωματικής κατάστασης. Και τώρα δυσκολεύομαι γιατί το μωρό είναι πολύ χαμηλά και πάνω από δέκα λεπτά όρθια αρχίζω πονάω και ζαλίζομαι. Ενώ λέω κάθε μέρα να κάνω αυτό να απασχοληθώ το μυαλό μου να κάνω κάτι άλλο να μην με πάρει από κάτω. Παρατηρώ όμως πως ότι και να κάνω δεν έχω διάθεση. Όλα τα κάνω με το ζόρι. Δεν με ενοχλεί κάτι στο σώμα μου πχ αν έβαλα κιλά ή δε μπορώ να βαψω τα μαλλιά μου. Δε με ενοχλεί τίποτα. Απλά προσπαθώ να βρω κάτι να κάνω χωρίς να λέω βαριέμαι και δε θέλω.


Αγαπητή αναγνώστρια. Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος, Μαριάννα Μιχαλάκη.Η εγκυμοσύνη της είναι άσχημη και πρέπει να ακολουθήσει τις οδηγίες του ιατρού της και να αποφεύγει την ορθοστασία όπως ο ίδιος την έχει συμβουλεύσει από ό, τι καταλαβαίνουμε μέσα από την επιστολή της. Ας δούμε το πώς μπορεί να το διαχειριστεί. Υπάρχει η δυνατότητα κάποιο συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο από την Ελλάδα να την επισκεφτεί; Ας εκδηλώσει αυτή την επιθυμία στον κύκλο της, θα είναι πολύ καλό για τον ψυχισμό της αυτή την περίοδο να έχει κάποιον δικό της κοντά της ιδιαίτερα αν ο άνδρας της δουλεύει και λείπει πολλές ώρες από το σπίτι. Μπορεί να είναι αδερφή, αδερφός, θεία, μάνα ή φίλη. Θα της αναπτερώσει το ηθικό. Καλό είναι να το συζητήσει και με τον σύζυγό της για να μπορούν όταν έχει χρόνο να κάνουν πράγματα μαζί- οι άνδρες πολλές φορές δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει στην ψυχολογία της γυναίκας. Αν του το πει θα καταφέρει και εκείνος να την βοηθήσει καλύτερα. Μπορώ να εικάσω ότι μάλλον δεν είναι μονάχα το θέμα της ευχάριστης απασχόλησης αλλά περισσότερο το θέμα της ανθρώπινης επικοινωνίας. Είναι η συναισθηματική και η ανθρώπινη επαφή που έχουμε ανάγκη σε τέτοιες περιστάσεις όπου νιώθουμε ανήμποροι και πρέπει να μάθουμε να την ζητάμε. Είναι φυσιολογικό αυτό που νιώθει , είναι φυσιολογικό αυτό που περνάει και είναι ανάγκη να έχει ανθρώπους δίπλα της για όσο χρόνο εκείνοι μπορούν. Να συζητήσουν να μιλήσουν να επικοινωνήσουν. Ο άνδρας της να της δείξει τρυφερότητα, να της προσφέρει μια ζεστή αγκαλιά για να ξεπεράσει αυτή τη δύσκολη περίοδο.  

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X