Cupcakes βανίλιας με επικάλυψη κρέμας

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 6-8 άτομα</em></span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τα cupcakes</span><br /><span style="font-size: medium;">1 1/3 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span><br /><span style="font-size: medium;">1/4 κουταλάκι σόδα</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ</span><br /><span style="font-size: medium;">4 κουταλιές σούπας βούτυρο μαλακό</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">2 μεγάλα αυγά</span><br /><span style="font-size: medium;">3/4 φλιτζανιού γάλα φρέσκο</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλάκια του γλυκού λευκό ξύδι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για την επικάλυψη κρέμας</span><br /><span style="font-size: medium;">1/4 φλιτζανιού βούτυρο μαλακό</span><br /><span style="font-size: medium;">112 γραμμάρια  τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια εσάνς</span><br /><span style="font-size: medium;">3 κούπες και  ¾ της κούπας  ζάχαρη άχνη</span><br /><span style="font-size: medium;">12 βατόμουρα κόκκινα για γαρνίρισμα</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τα cupcakes</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, το μπέικ πάουντερ και ανακατεύουμε.</span><br /><span style="font-size: medium;">Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε στη μεγάλη σκάλα μέχρι το μείγμα να ψιχουλιάσει, τότε ρίχνουμε το πρώτο αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, όταν μαλακώσει το μείγμα τότε ρίχνουμε και το δεύτερο αυγό και ανακατεύουμε ξανά στη δυνατή σκάλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το λευκό ξύδι, το εκχύλισμα βανίλιας και πρώτα στη χαμηλή σκάλα και μετά στη δυνατή μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.</span><br /><span style="font-size: medium;">Έπειτα ρίχνουμε στο μείγμα το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει το μείγμα μας ένας ομοιόμορφος χυλός.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε μια φόρμα με 12 βάσεις για cupcakes βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 22 λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω.</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για την επικάλυψη κρέμας</span><br /><span style="font-size: medium;">Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το μαλακό βούτυρο μαζί με το τυρί κρέμα τα χτυπάμε στη δυνατή σκάλα του μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας και γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Στη συνέχεια ρίχνουμε τις 3 κούπες και ¾ της κούπας ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε στη δυνατή σκάλα του μίξερ μέχρι να γίνει ένα αφράτο και ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα σε κορνε και γαρνίρουμε τα μάφινς με την κρέμα και από ένα βατόμουρο.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα