Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / "Θέλω να κάνω παιδί, αλλά στο παρελθόν έχω αποβάλει"
"Θέλω να κάνω παιδί, αλλά στο παρελθόν έχω αποβάλει" thumbnail

"Θέλω να κάνω παιδί, αλλά στο παρελθόν έχω αποβάλει"

Αναγνώστριά μας ρωτά:


Είμαι 32 ετών. Θέλω πολύ να κάνω ένα παιδί αλλά πριν 4 χρόνια είχα μια αποβολή. Η επιθυμία μου δεν σταμάτησε όμως, από τότε θέλω πάρα πολύ να ξαναπροσπαθήσω να κάνω ένα παιδί. Θα δυσκολευτώ; Πρέπει να προσέξω κάτι; Ευχαριστώ"Την απάντηση μας έδωσε ο κύριος Αλέξανδρος Τζεφεράκος, Μαιευτήρας – γυναικολόγος:


Αλέξανδρος ΤζεφεράκοςΠρέπει να δείτε τον γυναικολόγο σας , ώστε να αξιολογήσει το ιστορικό σας σε συνδυασμό με την παρούσα κατάσταση σας ανατομική και λειτουργική καθώς και τον σύντροφο σας για έλεγχο του σπέρματος . Το πιθανότερο είναι πως δεν θα έχετε πρόβλημα. Ηρεμία και όλα θα είναι απλά και εύκολα, να σκέφτεστε θετικά.

Η ψυχολόγος Μαριάννα Μιχαλάκη σχολιάζει το μήνυμά σας:Δεν μας αναφέρει πολλά η αναγνώστριά μας. Δεν μας λέει αν είναι σε σχέση, αν έχει στήριξη από το περιβάλλον της… Μας αναφέρει ένα ιστορικό με μια δύσκολη εγκυμοσύνη και το πρώτο που θα πρέπει να την συμβουλεύσουμε είναι να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του ιατρού της. Πολλές γυναίκες όταν έχουν μια αποβολή φοβούνται για την επόμενη προσπάθεια μη τυχόν και αποβάλλουν πάλι. Αυτό πρέπει να το συζητήσει με τον γιατρό της, τον γυναικολόγο της. Γενικότερα μια συμβουλή που θα ήθελα να δώσω στην αναγνώστριά μας αλλά και σε όλες τις γυναίκες που έχουν ζήσει μια αποβολή είναι το ότι όσο δραματική και εάν είναι αυτή η εμπειρία για μια γυναίκα που επενδύει και ονειρεύεται την μητρότητα είναι θετικό το ότι υπάρχει ολοζώντανη η επιθυμία. Και όταν υπάρχει η επιθυμία υπάρχει και η προσπάθεια. Το ότι συνέβη μια φορά να χάσει το μωρό της δε σημαίνει ότι θα ξανασυμβεί. Δεν πρέπει να λειτουργεί αποτρεπτικά στις επόμενες προσπάθειές της. Από τη στιγμή που  θα έχει και τη στήριξη των ιατρών θα πρέπει να ελπίζει ότι όλα θα πάνε καλά την επόμενη φορά. Είναι πολλές οι γυναίκες που απέβαλλαν στο παρελθόν και αρκετές φορές μάλιστα αλλά τα κατάφεραν να γίνουν μητέρες. Ας σκεφτεί ότι υπάρχουν και γυναίκες που τους είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν καθόλου παιδιά αλλά τελικά τα κατάφεραν. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X