Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Εντάλματα σύλληψης για το Τ.T. – Όλα τα ονόματα
Εντάλματα σύλληψης για το Τ.T. - Όλα τα ονόματα  thumbnail

Εντάλματα σύλληψης για το Τ.T. – Όλα τα ονόματα

Τουλάχιστον δέκα εντάλματα σύλληψης σε βάρος γνωστών επιχειρηματιών, αλλά και πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, εξέδωσαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς για τα αδικήματα της απιστίας, της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που αφορούν δικογραφία για τη χορήγηση δανείων.

Η υπόθεση που χειρίζεται ο ανακριτής κ. Ανδρεάδης, αφορά έλλειμμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να εντοπίστηκε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο βάσει στοιχείων της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος αλλά και του υλικού της έρευνας των εισαγγελέων Διαφθοράς, ενώ ελέγχονται και δάνεια με επισφαλείς και χαριστικούς όρους που είχαν χορηγηθεί από το Ίδρυμα.

Η είδηση όπως την μετέδωσε ο ΣΚΑΙ:Σύμφωνα με τη δικογραφία, η ζημιά φέρεται να ξεπερνά τα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Μεταξύ των προσώπων που πλέον αναζητούνται από την αστυνομία είναι δύο πρώην διοικητές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, γνωστός επιχειρηματίας (ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στο νοσοκομείο), ένας αλλοδαπός εφοπλιστής, ενώ ήδη έχει συλληφθεί ένας εκ των κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Μάριος Βαρότσης. Μεταξύ των προσώπων που αναζητούνται είναι οι Άγγελος Φιλλιπίδης, Κλέων Παπαδόπουλος, (πρώην διοικητές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου), ο επιχειρηματίας Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, ο Κύπριος εφοπλιστής Έλληνας, ο Χ. Σιγανός (πρωην στέλεχος του ΤΤ) και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Α. Φιλιππίδης: Θα γυρίσω να δώσω εξηγήσειςΟι πληροφορίες αναφέρουν ότι φαίνεται να μην έχουν πρόβλημα τα δάνεια του κ. Κοντομηνά, γιατί έχουν εχέγγυα. Το πρόβλημα αφορά σε μια πιστωτική κάρτα μεταξύ του ΤΤ και εταιρείας του. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Real fm 97,8 και ο Γ. Ντουδεσκέας, ο επιχειρηματίας Δ. Κοντομηνάς που νοσηλεύεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, ζητήθηκε από τον ιατροδικαστή να μεταφερθεί σε δημόσιο νοσοκομείο προκειμένου εκεί να διαπιστωθεί το πρόβλημα της υγείας που έχει και για να εκτελεστεί το ένταλμα.


update 


Επτά είναι τα εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενώ συνολικά έχουν ασκηθεί 25 διώξεις και οι αρχές έχουν προχωρήσει σε 3 συλλήψεις. Πρόκειται για τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά που νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ιδιωτική κλινική και δύο πρώην στελέχη του ΤΤ, το ένα από το οποίο συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη. 

Οι "7" για τους οποίους έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης είναι οι: Αγγελος Φιλιππίδης, Μάριος Βαρότσης, Αναστασία Βάτσικα, Κυριάκος Γριβέας, Δημήτρης Κοντομηνάς και δύο πρώην στελέχη του ΤΤ.

Ο Κοντομηνάς για το ένταλμα σύλληψης

Εντολή να μεταφερθεί σε δημόσιο νοσοκομείο ο Δ. Κοντομηνάς

Η υπόθεση ξεκίνησε με την παραγγελία της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένη Ράικου στις 3/6/13 για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου. Μετά το πέρας της προκαταρκτικής που διενεργήθηκε από την επίκουρη εισαγγελέα διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου, υποβλήθηκε πολυσέλιδη πορισματική αναφορά και μετά από σύμφωνη γνώμη και εντολή της Ράικου ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος 25 ατόμων, υπαλλήλων του ΤΤ και επιχειρηματιών για:

- Απάτη κατά του δημοσίου, από κοινού, υπο ιδιαζώντως επιβαρυντικές περιστάσεις (ειδικότερες συνθήκες εγκληματικής δράσης, αντικείμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, εκ της οποίας το όφελος που πέτυχε ή επιδίωξε ο δράστης ή η ζημιά που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στο δημόσιο υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ).

- Απιστία από κοινού κατ' εξακολούθηση και μη, με περιουσιακή ζημιά άνω των 30.000 ευρώ

- Άμεση συνέργεια σε απιστία

- Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα

- Άμεση συνέργεια στο ξέπλυμα υπό την επιβαρυντική περίπτωση της παρ 1β του αρ 45 του Ν3168/08 για το ξέπλυμα (επιβαρύνεται η ποινή όταν συνεργός είναι υπάλληλος τράπεζας).


Πηγή: www.real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X