Αρχική / Διατροφή / Food therapy / Ένοχα τα γαλακτοκομικά για ακμή;
Ένοχα τα γαλακτοκομικά για ακμή; thumbnail

Ένοχα τα γαλακτοκομικά για ακμή;

Μεγάλη μελέτη που διεξήχθη στις ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι η ανάπτυξη της ακμής επηρεάζεται από την καθημερινή μας διατροφή. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας,  υπάρχει πιθανή σύνδεση μεταξύ της κατάστασης του δέρματος μας, της κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων και του υψηλού γλυκαιμικού φορτίου.

Η ακμή μπορεί να έχει ήδη συνδεθεί με τη σοκολάτα, τη ζάχαρη και τα λιπαρά, αλλά αυτή η νέα έρευνα προχώρησε το ζήτημα λίγο παραπέρα. Οι ερευνητές από το τμήματος Διατροφής, Μελετών Τροφίμων και Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, παρουσίασε τα ευρήματα μετά τη διεξαγωγή μιας επισκόπησης της βιβλιογραφίας με σκοπό την αξιολόγηση των ενδείξεων για τη σύνδεση της διατροφής με την ακμή.

Χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που καταγράφηκαν σε μελέτες μεταξύ 1960 και 2012, οι επιστήμονες ήταν σε θέση να προσδιορίσουν μια σειρά από τρόφιμα συνδέονται με τα άτομα που πάσχουν από ακμή.

Ειδικότερα, οι ερευνητές διαπίστωσαν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη / γλυκαιμικό φορτίο που συνδέεται με τη συχνή κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων. Θεωρήθηκαν ως οι κύριοι παράγοντες στον καθορισμό της σχέσης μεταξύ διατροφής και της ακμής.

Πρέπει, ωστόσο, να υπογραμμιστεί πως η έρευνα απέδειξε μεταξύ άλλων ότι η διατροφή δεν προκαλεί ακμή, μπορεί όμως να την επηρεάσει ή να την επιδεινώσει. Ο ερευνητής Jennifer Burris, MS, RD, υποστηρίζει πως : «Η ιατρική κοινότητα δεν θα πρέπει να αποκλείει και την πιθανότητα θεραπείας μέσω της διατροφής ως συμπληρωματική θεραπεία για την ακμή.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X