Χούμους βασιλικού

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 2-4 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">250 γραμμάρια ρεβίθια</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κούπες φύλλα βασιλικού</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές της σούπας ταχίνι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι του γλυκού καυτερή πάπρικα ή κόκκινο πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">2 λεμόνια( θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό τους)</span><br /><span style="font-size: medium;">2-3 σκελίδες σκόρδου</span><br /><span style="font-size: medium;">2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Ξεκινάμε την προεργασία από το προηγούμενο βράδυ.</span><br /><span style="font-size: medium;">Βάζουμε τα ρεβίθια μέσα σε νερό και τα αφήνουμε να μουσκέψουν.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Αφού μείνουν για ένα βράδυ μέσα στο νερό, την επομένη το αφαιρούμε και τα πλένουμε καλά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ενώ τα πλένουμε τα τρίβουμε.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν, χωρίς να προσθέσουμε αλάτι.</span><br /><span style="font-size: medium;">Μόλις βράσουν, τα στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί που έχουν βγάλει.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Μεταφέρουμε τα βρασμένα ρεβίθια στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για να πολτοποιηθούν.</span><br /><span style="font-size: medium;">Καθαρίζουμε το σκόρδο.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Κοπανάμε το σκόρδο μαζί τα φύλλα βασιλικού με το αλάτι στο μούλτι.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ρίχνουμε στο μπλέντερ 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι, το χυμό των λεμονιών, 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το κοπανισμένο σκόρδο με βασιλικό και το αλάτι.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές από το ζουμί που έβγαλαν τα ρεβίθια και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν σαν πουρές, σαν αλοιφή.</span><br /><span style="font-size: medium;">Μεταφέρουμε το χούμους σε μια βαθιά πιατέλα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Πασπαλίζουμε με την καυτερή πάπρικα και με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα