Σουφλέ πατάτας με μπεσαμέλ

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 2-4 άτομα</em></span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το σουφλέ </span><br /><span style="font-size: medium;">3 φλιτζάνια γραβιέρα</span><br /><span style="font-size: medium;">Αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">4 βραστές πατάτες</span><br /><span style="font-size: medium;">5-6 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για την μπεσαμέλ</span><br /><span style="font-size: medium;">7 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span><br /><span style="font-size: medium;">1 αυγό</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κούπα γραβιέρα</span><br /><span style="font-size: medium;">Αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο</span><br /><span style="font-size: medium;">4 φλυτζάνια γάλα φρέσκο</span><br /><span style="font-size: medium;">6 κουταλιές βούτυρο</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 25 λεπτά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει και να ζεσταθεί. Στη συνέχεια σε μπολ έριξα το γάλα και προσθέτετε λίγο- λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Αποσύρουμε από την εστία και ρίχνουμε  4-5 κουταλιές γραβιέρα τριμμένη, λίγο αλατοπίπερο, λίγο μοσχοκάρυδο και τέλος το αυγό και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα υλικά μας και είναι έτοιμη η μπεσαμέλ.</span><br /><span style="font-size: medium;">Έπειτα με ένα πινελάκι αλείφουμε με λίγο λάδι ένα μέτριο πυρέξ και στρώνουμε τις βραστές πατάτες κομμένες σε ροδέλες. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε από πάνω το ζαμπόν ψιλοκομμένο και λίγη τριμμένη γραβιέρα, απο πάνω ρίχνουμε την μπεσαμέλ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά μέχρι να ροδίσει.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα