Αρχική / Πολιτισμός / City life / Νύχτες καυτής τζαζ μ’ έναν… Marsalis!
Νύχτες καυτής τζαζ μ’ έναν… Marsalis!  thumbnail

Νύχτες καυτής τζαζ μ’ έναν… Marsalis!

Νύχτες καυτής τζαζ μ’ έναν… Marsalis!


Πέμπτη 16 Ιανουαρίου – Κυριακή 19 Ιανουαρίου


Το όνομα και μόνο, θα μπορούσε να είναι αρκετό. Ο Jason είναι ο μικρότερος των διάσημων γιών του πιανίστα και καθηγητή Ellis Marsalis, του Branford, του Wynton και του Delfayo. Και είναι εξίσου προικισμένος και διάσημος.

Ο Jason έκανε από παιδί τα πρώτα του βήματα στα ντραμς και αμέσως φάνηκε πως είχε μια εγγενή κληρονομική προδιάθεση στη δεξιοτεχνία, όπως και οι άλλοι του αδελφοί.Μέσω αυτής του της δεξιοτεχνίας άρχισε από νωρίς να αναπτύσσει ένα ιδιαίτερο πολυρυθμικό στυλ που αξιοποίησε με περαιτέρω σπουδές στα κλασικά κρουστά, αλλά και στην επαγγελματική του πορεία που δεν αφορούσε μόνο στη straight ahead τζαζ αλλά και στο funk, τη fusion, τη λάτιν, τις ethnic μουσικές κ.ο.κ. Ο Jason συμμετείχε στο πολύ πετυχημένο γκρουπ Los Hombres Calientes, όμως πάνω στο αποκορύφωμα της επιτυχίας του αποφάσισε να στραφεί στη straight ahead τζαζ και να συνεργαστεί με τον μεγάλο πιανίστα Marcus Roberts – με τον οποίο δουλεύει και σήμερα.

Επίσης, πέρα από τα δικά του γκρουπ συνεργάζεται στενά με τα αδέλφια του και άλλους σύγχρονους τζάζμεν ενώ, από το 2009, έχει στραφεί και στο βιμπράφωνο – όπου, φυσικά, διακρίνεται. Η παρουσία του Jason Marsalis και της μπάντας του στο Half Note Jazz Club από 16 έως 19 Ιανουαρίου είναι major jazz event. Και λίγα λέμε…


 


 


Κείμενο: Γιώργος Χαρωνίτης
ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ: 
Πέμπτη 16/1 & Κυριακή 19/1 στις 21.30 -
Παρασκευή 17/1 & Σάββατο 18/1 στις 22.30 – 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
 20 ευρώ (bar) – 25 ευρώ (σε τραπέζι, Β ζώνη) – 29 ευρώ (σε τραπέζι, Α ζώνη)Halfnote 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X