Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Σημάδια ότι η σχέση σου σύντομα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα
Σημάδια ότι η σχέση σου σύντομα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα thumbnail

Σημάδια ότι η σχέση σου σύντομα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα

Όλοι οι γάμοι έχουν προβλήματα. Εκείνος δεν μιλάει όταν έχει κάποιο πρόβλημα, εσύ επικεντρώνεις την προσοχή σου στα μαθήματα των παιδιών και δεν ασχολείσαι και πολύ με το να περνάτε όμορφα στην καθημερινότητά σας. Πολλές φορές καβγαδίζετε, διαφωνείτε νιώθετε ακόμα ότι πολλές φορές σας παραμελεί και εκείνος μπορεί να παραπονεθεί για τον ίδιο λόγο. Αυτή είναι η κατάσταση, λέτε στον εαυτό σας, μετά από τόσα χρονιά σχέσης έτσι συνηθίζεται σε όλα τα ζευγάρια. Σωστά; Η μήπως όχι; Στο κάτω κάτω σκέφτεστε ότι κανείς από τους δυο σας δεν απατάει τον άλλον με τρίτους. Υπάρχουν ζευγάρια με πολύ πιο σοβαρά προβλήματα. Αλλά η δική σας σχέση είστε σίγουρη ότι δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο;


Από τον Αμερικάνο συγγραφέα και θεραπευτή Dr. Phil


 


Κάνετε πολλές αναλύσεις κόστους- κέρδους.


Τι σημαίνει αυτό; Όταν πχ περπατάτε για το σπίτι από τη δουλειά σας, αρχίζετε μια συζήτηση με τον εαυτό σας: “Εγώ μαγειρεύω κάθε βράδυ, είμαι αυτή που ασχολείται περισσότερο με τα παιδιά, κάνω τόσες δουλειές και κάθε φορά που ξεχνάω να κάνω κάτι ζητώ συγνώμη. Βασικά, τώρα που το σκέφτομαι, πάντα εγώ είμαι αυτή που ζητάει πάντα συγγνώμη, μόνο εγώ υποχωρώ… Δουλεύω τόσο πολύ. Και τι παίρνω για αντάλλαγμα; Μια αγκαλιά πριν τον ύπνο;


 


Αυτές οι σκέψεις είναι στην ουσία αναλύσεις κόστους κέρδους. Οι εταιρίες το κάνουν αυτό συνέχεια. Ας πάρουμε για παράδειγμα μια εταιρία που πουλάει τζιν. Η εταιρεία αυτή συγκρίνει την ενέργεια, τα λεφτά και το χρόνο που απαιτητέ από όλα της τα τμήματα για την παραγωγή του, με την ενέργεια, τα λεφτά και το χρόνο που θα φέρει πουλώντας το τζιν αυτό. Η εταιρεία κάνοντας αυτή την ανάλυση καταλαβαίνει αν την συμφέρει, αν έχει κέρδος η παραγωγή του συγκεκριμένου τζιν. Αν όχι, η εταιρεία σταματάει την παραγωγή του.


 


Όπως οι εταιρίες έτσι και εσύ χρησιμοποιείς αυτή τη τεχνική, ίσως άθελα σου, για να πάρεις κάποιες αποφάσεις. Στα πρώιμα στάδια μιας σχέσης αυτός ο τρόπος σκέψης είναι αποδεκτός γιατί βοηθάει στην απόφαση για το αν θέλει κάποιος να δεσμευτεί εξ αρχής. Αλλά όταν έχεις ήδη ενώσει τη ζωή σου με κάποιον άλλον, το να λειτουργείς με αυτές τις σκέψεις σε βάζει από μόνο του σε μια κατάσταση απομόνωσης. Ο χρόνος, και η ενεργεία σου δεν συμβαδίζουν με το χρόνο και την ενέργεια του. Οπότε αντί να είστε η ίδια εταιρεία με κοινούς στόχους και αντοχές, είστε δυο διαφορετικές εταιρίες με διαφορετικούς στόχους διαφορετικές αντοχές και αναπόφευκτα θα επέλθει μια σύγκρουση.


 


Φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε ένα “φανταστικό γάμο”


 


Προσοχή, ο φανταστικός γάμος δεν είναι φανταστική σχέση και κρυφά ραντεβού και ψέματα κτλ. Είναι η φαντασίωση του να είσαι παντρεμένος και να μοιράζεσαι τη ζωή με κάποιον άλλον πέρα από τον σύζυγο σου. Πως θα το καταλάβεις; Κάθεσαι στο γραφείο σου και βλέπεις τον Γιάννη στο Facebook. Βλέπεις τον Γιάννη, την όμορφη γυναίκα του και όλες τις φωτογραφίες από τις ρομαντικές διακοπές που πήγαν για τα γενέθλια της στη Σαντορίνη. Μια σκέψη περνά από το μυαλό σου είτε το θέλεις είτε όχι είτε το πιστεύεις είτε όχι Ο Γιάννης είναι καλύτερος από τον άντρα μου.


 


Μετά από αυτό κάνεις το άλμα και κάνεις σκέψεις τύπου : “Αν είχα παντρευτεί το Γιάννη δεν θα είχα περάσει τις διακοπές μου σπίτι βλέποντας τηλεόραση.” Σκέφτεσαι ότι ο Γιάννης θα σε είχε πάρει και θα είχατε πάει ένα ταξίδι στο Παρίσι. Μετά το βράδυ όταν γυρίσεις ο Γιάννης θα σου μαγειρεύει το αγαπημένο σου φαγητό. Όλα είναι τέλεια και δεν έχετε καμιά διαφωνία, ποτέ! Όλες αυτές οι σκέψεις σου περνάν από το μυαλό για έναν απλό λόγο. Γιατί έχεις βγάλει τον παράγοντα της καθημερινότητας. Σε αυτή τη φανταστική σου σχέση, έχεις αφαιρέσει όλες τις λεπτομέρειες που έρχεσαι αντιμέτωπη στην καθημερινότητα σου. Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που δημιούργησες τον Γιάννη.


 


Φτιάχνετε «δεύτερα σπίτια».


Σε πολλούς γάμους έρχεται μια στιγμή που συνειδητοποιείς και λες : “Ο άντρας μου δεν μπορεί η δεν θέλει να καλύψει όλες μου τις ανάγκες. Πρέπει να το αποδεχτώ και να αρχίσω να φροντίζω μόνη μου τον εαυτό μου”. Μην τρομάζεις. Αυτή μπορεί να είναι μια εντελώς φυσιολογική απόφαση. Ας πούμε ότι σου αρέσει να διαβάζεις βιβλία. Είναι κάτι που σου αρέσει και διευρύνει τους ορίζοντες σου. Οπότε τι κάνεις ; Γίνεσαι μέλος σε μια λέσχη ή ένα siteγια άτομα που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με σένα. Οπότε, μεταφορικά μιλώντας, έχεις φτιάξει ένα δεύτερο “σπίτι” όχι μόνο με βιβλία αλλά και με άτομα που αγαπάνε το να διαβάζουν βιβλία. Εκεί εχεις υπέροχες συζητήσεις. Το να έχει ένα ζευγάρι ξεχωριστές δραστηριότητες και να εξελίσσεται σαν προσωπικότητα είναι εξαιρετικό και ευεργετικό και για τη σχέση.


 


Εκεί που το παιχνίδι γίνεται ριψοκίνδυνο είναι όταν είστε δεσμευμένη και επιθυμείτε να βρίσκεστε όλο και πιο συχνά μακριά από τον σύντροφό σας. Όταν δηλαδή χτίζετε όλο και περισσότερα “σπίτια” για τις ενασχολήσεις σας για να ξεφεύγετε από το γάμο σας.


 


«Κρατάτε μυστικά»


Αφού φτιάξετε ένα δεύτερο “σπίτι” υπάρχει συχνά η τάση να κρύβετε τι γίνεται στο σπίτι αυτό. Ας πούμε ότι εσείς και οι φίλοι σας από τη λέσχη πάτε για έναν καφέ κάποιο απόγευμα. Εκεί μιλώντας για ένα βιβλίο που έχετε διαβάσει, ξεκινάτε μια φοβερή κουβέντα. Συζητάτε για τους αγαπημένους σας ήρωες, εκθέτετε τις απόψεις σας και νιώθετε πολύ όμορφα. Γυρνάτε σπίτι, ο δεσμός σας σας ρωτάει: “Τι έκανες σήμερα;”. Του απαντάτε “πήγα στη δουλειά…”. Μετά “πέρασα και από το καθαριστήριο, και πήγα το αμάξι για service”.


 


Το πρόβλημα προφανώς δεν είναι το ότι ήρθες πιο κοντά με έναν άλλον άνθρωπο. Το πρόβλημα είναι ότι αποφάσισες να μην μοιραστείς αυτήν την εμπειρία σου με τον δεσμό σου.


 


Όλες οι παραπάνω περιπτώσεις είτε το καταλαβαίνεις είτε όχι, είναι σημάδια για να καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καλά με τη σχέση σου και ότι έχεις αρχίσει να οργανώνεις τη ζωή σου ατομικά και όχι σαν ζευγάρι. Μπορεί να νομίζεις ότι απλά διεκδικείς λίγο παραπάνω χρόνο για σένα άλλα αυτό δεν μπορεί να δημιουργήσει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ένα τεράστιο κενό μεταξύ σας.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X