Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Στενεύει ο κλοιός για τον Λιάπη
Στενεύει ο κλοιός για τον Λιάπη  thumbnail

Στενεύει ο κλοιός για τον Λιάπη

Μετά τον Άρειο Πάγο, και το Ελεγκτικό Συνέδριο βάζει στο «μικροσκόπιο» το εξοχικό του Μιχάλη Λιάπη, την ώρα που ο πρώην υπουργός εξακολουθεί να τηρεί σιγή ιχθύος για το σκάνδαλο με το αρχοντικό στο Καρπενήσι, το οποίο σύμφωνα με καταγγελίες ανακαινίστηκε με κοινοτικά κονδύλια που προορίζονταν για τουριστικούς ξενώνες. 

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ι. Καραβοκύρης ζήτησε χθες από τον επίτροπο του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου Ευρυτανίας να διεξάγει έρευνα για το εάν η υπαγωγή στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της κατοικίας του τέως υπουργού Μεταφορών στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας έγινε με νόμιμες προϋποθέσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Καραβοκύρης ζήτησε συγκεκριμένα να ερευνηθεί εάν προκύπτει θέμα αναζήτησης αχρεωστήτως καταβληθέντων κοινοτικών ή εθνικών ποσών από κάθε υπεύθυνο. Δηλαδή, εάν προκύπτει θέμα επιστροφής των ευρωπαϊκών ή εθνικών χρηματοδοτήσεων για την ανακαίνιση του σπιτιού του Λιάπη ή σε όποιον άλλον ανήκει η επίμαχη κατοικία και έχει λάβει σχετικά κρατικά ή ευρωπαϊκά κονδύλια.

Για το αρχοντικό του Μιχάλη Λιάπη έχουν ήδη ζητήσει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης τόσο η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, όσο και ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου. 

Ο οικονομικός εισαγγελέας έδωσε την Τετάρτη παραγγελία στον εισαγγελέα Ευρυτανίας προκαταρκτικής έρευνας για το πότε η οικογένεια Λιάπη και υπό ποιους όρους έλαβε τα σχετικά κονδύλια. Την ίδια ημέρα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε προς τους Εισαγγελείς Εφετών της χώρας, παραγγελία «να διενεργήσουν προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση τελέσεως ή μη εγκλημάτων απάτης σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων».

Συγγενείς του πρώην υπουργού έχουν δηλώσει κατηγορηματικά ότι για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η πολυτελής οικία στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας είχε λειτουργήσει ως ξενώνας και μάλιστα ο αδερφός του Μιχάλη Λιάπη, Μάρκος, είχε αναφέρει ότι υπάρχουν παραστατικά και αποδείξεις τα οποία πιστοποιούν ότι στο αρχοντικό είχαν φιλοξενηθεί τουρίστες. 

Ωστόσο, οι κάτοικοι του χωριού, καθώς και φορείς του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή αποκλείουν το ενδεχόμενο να λειτούργησε ποτέ το συγκεκριμένο σπίτι ως ξενοδοχείο, ενώ έχουν καταγγείλει ότι ουδέποτε είδαν ταμπέλα του ΕΟΤ έξω από το αρχοντικό. 
Πηγή: www.real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X