Οι τροφές που προστατεύουν από καρκίνο του προστάτη

Οι άνδρες που πάσχουν από καρκίνο του προστάτη μπορούν να επωφεληθούν από την κατανάλωση άφθονο υγιεινά λίπη φυτικά, με μία νέα μελέτη.

Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Καλιφόρνια εξέτασαν τα στοιχεία 4.577 ανδρών με μη-προχωρημένο καρκίνο του προστάτη μεταξύ 1986 και 2010. Κατά την περίοδο αυτή, 1.064 από τους άνδρες έχασαν τη ζωή τους, με το 21% των θανάτων να οφείλεται σε καρκίνο του προστάτη.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι άνδρες που προσέθεσαν μια κουταλιά της σούπας λάδι στην καθημερινή διατροφή τους ωφελήθηκε ως και κατά 29%  ως προς τη μείωση του κινδύνου θανάτου από καρκίνο του προστάτη και κατά 13% ως προς τη μείωση του συνολικού κινδύνου θανάτου.

Η κατανάλωση ξηρών καρπών αποδείχθηκε επίσης πως σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο θανάτου. Ο επικεφαλής της έρευνας, Dr Erin Richman, υποστηρίζει πως«Τα ευεργετικά αποτελέσματα των ακόρεστων λιπών και οι βλαβερές συνέπειες των κορεσμένων στην καρδιαγγειακή υγεία είναι γνωστές.

Τώρα, η έρευνα μας έρχεται να αποδείξει τα πρόσθετα οφέλη από την κατανάλωση ακόρεστων λιπαρών στους άνδρες με καρκίνο του προστάτη.

Τα φυτικά έλαια μπορούν, επίσης, να αυξήσουν τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών στο αίμα και να μειώσουν την ινσουλίνη και τις φλεγμονές, πράγμα που θα μπορούσε να βοηθήσει στην καθυστέρηση της εξέλιξης του καρκίνου του προστάτη.

Σχετικά άρθρα