Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Φάκελος: Τα σκάνδαλα των εξοπλισμών
Φάκελος: Τα σκάνδαλα των εξοπλισμών  thumbnail

Φάκελος: Τα σκάνδαλα των εξοπλισμών

Των Κώστα Χαρδαβέλλα, Δήμητρας Πανανού & Αλέξανδρου Κόντη

Μία πολιτική αθλιότητα που κόστισε στον ελληνικό λαό 58,7 εκατ. ευρώ και συντελέσθηκε με την αγαστή συνεργασία Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ επί κυβερνήσεως Καραμανλή (Μάιος 2005) αποκαλύπτει ηRealnews, δημοσιεύοντας το πόρισμα του Αρείου Πάγου για την προμήθεια των πυροβόλων Zuzana, που βρίσκεται «θαμμένο» στα αρχεία της Βουλής εδώ και εννέα χρόνια.

Με την ένοχη σιωπή 165 βουλευτών της Ν.Δ. και 117 του ΠΑΣΟΚ, δεν προχώρησε η έρευνα για τις ευθύνες των πολιτικών προσώπων που υποδείκνυε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Αθανασίου, σχετικά με την αγορά από τη Σλοβακία 12 τροχοφόρων οβιδοβόλων Zuzana, που δεν τα χρειαζόταν ο Ελληνικός Στρατός και ταυτόχρονα είχαν εμφανίσει μεγάλα προβλήματα στις δοκιμές τους πριν αγοραστούν.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

           

«Τον Κάντα μού τον έστειλαν από πάνω»

Ισχυρές διασυνδέσεις με ανθρώπους του «παλαιού» ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως είχε ο Αντώνης Κάντας, ο άνθρωπος που πλέον ξετυλίγει ενώπιον της Δικαιοσύνης το κουβάρι με τις μίζες που δόθηκαν κατά τη «χρυσή» περίοδο υπουργίας του Ακη Τσοχατζόπουλου. Και ήταν τόσο ισχυρές, που κατάφεραν να κάμψουν ακόμη και τον τότε παντοδύναμο υπουργό Εθνικής Αμυνας, ο οποίος είχε εκφράσει αντιρρήσεις -και δεν ήταν ο μόνος- σχετικά με την τοποθέτηση του Αντ. Κάντα στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών. Αργότερα, ωστόσο, αντιλήφθηκε ότι ήταν ο «κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση». 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

                  


Μίζες μέχρι το 2008 ψάχνουν οι Γερμανοί

Ενδείξεις για μίζες που συμφωνήθηκαν στο παρασκήνιο της σύμβασης των Leopard 2 και διοχετεύτηκαν στην Ελλάδα μέχρι και το 2008 διερευνά η εισαγγελία του Μονάχου. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Realnews, η νέα έρευνα που ξεκίνησε η γερμανική Δικαιοσύνη και που αποκαλύφθηκε την περασμένη Κυριακή βασίζεται σε στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι παράνομες πληρωμές έρρεαν προς τη χώρα μας μέχρι και πέντε χρόνια μετά τη συμφωνία για την απόκτηση των γερμανικών αρμάτων μάχης από την Ελλάδα. 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

                   
Πηγή: www.real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X