Αρχική / "Βλέπω θολά. Γιατί;"
"Βλέπω θολά. Γιατί;" thumbnail

"Βλέπω θολά. Γιατί;"

Αναγνώστρια μας έθεσε το εξής ερώτημα:"Είμαι 25 ετών και το τελευταίο καιρό κάθε φορά που ανοίγω τον υπολογιστή μου βλέπω το κείμενο ειδικά όπου είναι γκρι τα γράμματα πιο αχνά απο ότι είναι σχεδόν σαν να μην υπάρχει κείμενο. Γενικά ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τα μάτια μου αλλά τον τελευταίο καιρό με προβληματίζει που τα βλέπω κάπως θολά στο περίγυρο με αποτέλεσμα να μη μπορώ να συγκεντρωθώ. Επίσης, δουλεύω πολλές ώρες στον υπολογιστή, σχεδόν όλη την ημέρα. Υπάρχει περίπτωση να έχω μυωπία; Μπορεί να είναι κάτι άλλο;"Την απάντηση μας έδωσε ο κύριος Ιωάννης Μαυροειδάκος, οφθαλμίατρος:Ιωάννης  Μαυροειδάκος
Το συγκεκριμένο πρόβλημα που αναφέρεται ο αναγνώστης, μπορεί να είναι εξαιρετικά απλό , αλλά και αρκετά περίπλοκο.Στην συντριπτική πλειοψηφία τους οφείλεται σε ανάγκη γυαλιών και ξεκούρασης των οφθαλμών.

Όμως για να αισθάνεται ο αναγνώστης σας ήσυχος:Πρέπει ΑΜΕΣΑ να γίνει πλήρης Οφθαλμολογικός έλεγχος του ασθενούς για διαπίστωση τυχόν διαθλαστικής ανωμαλίας του ασθενούς και ανάγκη χρήσης γυαλιών.

Μέτρηση της ενδοφθάλμιας πίεσης.Έλεγχος νευροοφθαλμικός (από τον Οφθαλμίατρο) για τα κορικά αντανακλαστικά, την Οφθαλμική κινητικότητα , τη σύγκλιση.Έλεγχος Βυθού (οπτικό νεύρο , ωχρά κηλίδα ).Παραπομπή μετά σε περαιτέρω εξετάσεις (π.χ. οπτικά πεδία , Δυναμικά Ινιακού Λοβού , ή φλουοραγγειογραφία ) , ανάλογα με την εκτίμηση του Οφθαλμιάτρου.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X