Αρχική / Διατροφή / Food therapy / Συνδέεται το κόκκινο κρέας με τον διαβήτη τύπου 2;
Συνδέεται το κόκκινο κρέας με τον διαβήτη τύπου 2; thumbnail

Συνδέεται το κόκκινο κρέας με τον διαβήτη τύπου 2;

Οι άνθρωποι που τρώνε τακτικά κόκκινο κρέας επί σειρά ετών μπορεί να αντιμετωπίσουν αυξημένο κίνδυνο του διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Πιο συγκεκριμένα, επιστήμονες στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης μελέτησαν στοιχεία για περίπου 149.000 άνδρες και γυναίκες στις ΗΠΑ, οι οποίοι παρακολουθήθηκαν για αρκετά χρόνια.

Παρατήρησαν, λοιπόν, ότι η αύξηση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος κατά τη διάρκεια μιας περιόδου τεσσάρων ετών συσχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2 κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Σε σύγκριση, μάλιστα, με τα άτομα των οποίων η πρόσληψη κόκκινου κρέατος δεν άλλαξε με την πάροδο του χρόνου, τα άτομα που αύξησαν την κατανάλωση κατά περισσότερο από 0,5 μερίδες την ημέρα παρουσίασαν 48% αύξηση του κινδύνου διαβήτη.

Εν τω μεταξύ, όσοι μείωσαν κατά 0,5 μερίδες την ημέρα επωφελήθηκαν κατά 14% από ένα 14 χαμηλότερο κίνδυνο κατά τη διάρκεια των επόμενων τεσσάρων ετών.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X