Αρχική / Υγεία / Πλαστική χειρουργική / Σέξι στήθος για όλες τις γυναίκες
Σέξι στήθος για όλες τις γυναίκες  thumbnail

Σέξι στήθος για όλες τις γυναίκες

Για το boro.gr γράφει ο κ. Θεόδωρος Βουκίδης, Πλαστικός χειρουργός:


Θεόδωρος Βουκίδης


Η αυξητική στήθους είναι μια από τις πιο συχνές επεμβάσεις στην πλαστική χειρουργική. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο περισσότερες από 3 εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο αποζητούν τα ευνοϊκά αποτελέσματα μιας μεγέθυνσης στήθους. Και πραγματικά, η αυξητική στήθους έχει μονό ευνοϊκές συνέπειες σε κάθε γυναίκα που θα υποστεί αυτή την επέμβαση τόσο από άποψης υγείας όσον και από άποψης αισθητικής και φυσικά ψυχικής αναπτέρωσης. Οι μόνοι που διαφωνούν σε αυτή την επέμβαση είναι συνήθως η «Μάμα» και καμία φόρα και σύζυγος και αυτός κατά κανόνα επειδή ζηλεύει.Οι πρώτες μεγεθύνσεις έγινα στις αρχές του 20ου αιώνα και είχε χρησιμοποιηθεί μάλιστα για υλικό, μια γυάλινη μπάλα !!!


Από τότε, πολλά υλικά έχουν δοκιμάστει, αλλά με άριστα αποτελέσματα και αλλά με σχετικά φτωχά αποτελέσματα. Κανενα όμως δεν έχει προκαλεσει σοβαρα προβληματα υγειας. Τις τελευταίες δεκαετίες έχουμε καταλήξει ότι τα καλά ενθέματα σιλικόνης είναι τα πιο σίγουρα και δίνουν πολύ καλά αισθητικά αποτελέσματα. Υπάρχουν πολλά σχήματα και μεγέθη ουτως ώστε να εκπληρουται κάθε όνειρο και κάθε επιθυμία της κάθε ενδιαφερόμενης γυναικάς που θέλει να προβάλει ένα θελκτικό, πλούσιο και σέξι στήθος. Η επέμβαση είναι απλούστατη γρήγορη με ελάχιστο πόνο και μηδαμινή παραμονή στο σπίτι.


Από το 1985 όμως έχουμε αρχίσει να χρησιμοποιούμε σαν μεγεθυντικό υλικό, το ίδιο μας το λίπος που περνούμε με μια πολύ εύκολη διαδικασία  από τις λιποαποθηκες μας. (κοιλιά, γλουτούς, γόνατα κλπ).Γίνεται κάποια ειδική διαδικασία-επεξεργασία και επανατοποθετείται στην περιοχή των μαστών όπως ακριβώς θέλουμε να πλάσουμε το στήθος. Καλό θα είναι να τοποθετούνται μαζί και δικοί μας βιολογικοί παράγοντες που τους λαμβάνουμε από το αίμα λίγη ώρα πριν , πάντα όμως την ιδία ημέρα. Εύκολη επέμβαση με καταπληκτικά αποτελέσματα, εάν ο χειρούργος είναι έμπειρος αλλά πρεπει να υπάρχει και αρκετό περίσσιο λίπος για να το επεξεργαστούμε.
Βεβαία ΟΛΕΣ οι γυναίκες, ακόμα και αυτές οι τελείως ισχνές, νομίζουν ότι έχουν ¨περισσια¨ κιλα και άφθονο περίσσιο λίπος.


Εάν λοιπόν είναι τόσο σίγουρη αποτελεσματική και εύκολη αυτή η επέμβαση και το μονό που χρειάζεται είναι η καλή εμπειρία του Πλαστικού Χειρούργου και λίγο παραπανησιο λίπος στο σωμα μας, γιατί τότε δεν έχουν καταργηθεί τα σιλικονουχα ενθεματα αλλά αντιθέτως κάθε χρόνο και πολύ περισσότερες γυναίκες προβαίνουν στην επέμβαση αυτή;.


Μα είπαμε, λόγο έλειψες περίσσιου λίπους καταρχάς. Κατά κανόνα μια κοπέλα με μικρό στήθος είναι και αδύνατη. Που θα βρεθεί το λίπος για να γίνει μια καλή αυξητική στήθους;;.


Μετά, είναι αποδεδειγμένο, ότι ανάλογα με την τεχνική που εφαρμόζει ο Πλαστικός Χειρούργος υπάρχει και κάποια μικρή η μεγάλη απορρόφηση του λίπους που μεταφέρθηκε και τοποθετήθηκε στο στήθος.


Τέλος έχει αποδεδειχθεί ότι με την πάροδο του χρόνου, μικρά κομματάκια λίπους που δεν εξομοιώθηκαν με τον υπόλοιπο μαστό αλλά και δεν απορροφήθηκαν, μετατρέπονται σε μικρούς κόκκους ασβεστίου, με συνέπεια να φαίνονται σαν αδιευκρίνιστα μορφώματα στην μαστογραφία και στον υπέρηχο, με απόξεσμα ο ιστολόγος να ζητεί περαιτέρω διευκρίνιση


 και…. Να μας τρελαίνει !


Μετά από όλα αυτά πρέπει να καταλήξουμε στο ότι, η αύξηση του στήθους χρησιμοποιώντας δικό μας λίπος, είναι μια πολύ καλή επέμβαση, δεν μπορούμε όμως να πραγματοποιήσουμε οποιανδήποτε επιθυμία μεγέθους έχουμε λόγο περιορισμού την ποσότητα του λίπους που θα βρούμε και θα χρησιμοποιήσουμε, αλλά και το μέγεθος που θα δούμε αμέσως μετά την επέμβαση δεν μπορεί να μας εγγυηθεί κανείς ότι θα είναι αυτό που θα βλέπουμε ύστερα από λίγα χρόνια.


Τι κάνουμε λοιπόν;;;


Διεθνώς έχουμε αποκρυσταλλώσει γνώμη εμείς οι πλαστικοί χειρουργοί, ότι για πολύ μικρές μεγεθύνσεις μαστών, ¨η μερικής αποκατάστασης ενός μαστού μετά από μικρή μαστεκτομή, τότε αξίζει τον κόπο να χρησιμοποιήσουμε το δικό μας λίπος για μεγεθυντικό υλικό. Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα «παραδοσιακά»  ενθέματα σιλικόνης που ξέρουμε ότι μας δίνουν ότι μέγεθος και σχήμα θέλουμε, αρκεί να διαλέξουμε τα απολύτως εγγυημένα και εμπιστευτούμε την εμπειρία του γιατρου μας.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X