Αρχική / Υγεία / Εναλλακτικές θεραπείες / Πόνοι στη μέση: Θεραπεύονται με βελονισμό;
Πόνοι στη μέση: Θεραπεύονται με βελονισμό; thumbnail

Πόνοι στη μέση: Θεραπεύονται με βελονισμό;

Αναγνώστης μας ρωτά:


ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΓΙΑ ΚΗΛΕΣ ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ Η ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ; ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Η ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.


Αγαπητέ αναγνώστη. Στο ερώτημά σας απαντά ο 


Μιλτιάδης Καράβης, φυσίατρος


Διευθυντής τμήματος βελονισμού Κ.Α. "Φιλοκτήτης"


Πρόεδρος Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας ΒελονισμούΦυσικά μπορούν να γίνουν και στη Λάρισα. Θα μπορούσε ο αναγνώστης να επικοινωνήσει στο γραφείο μας και να του προτείνουμε κάποια ονόματα έγκυρα από την Ελληνική Εταιρεία Βελονισμού. Υπάρχουν πολύ καλά και μεγάλα κέντρα βελονισμού στη Λάρισα. Καταλαβαίνω ότι πρέπει να υπάρχει ένα πρόβλημα εκφυλιστικής νόσου στην σπονδυλική στήλη, θα πρέπει κάποιος να δει τις εξετάσεις, την αξονική και τις ακτινογραφίες και να κάνει έναν ιατρικό έλεγχο πριν ξεκινήσει το βελονισμό. Συνήθως χρειάζονται 6 με 10 συνεδρίες βελονισμού για να φανεί η διαφορά. Η εκφύλιση της σπονδυλικής στήλης αρχίζει από τον δίσκο. Οπότε μπορεί να κάνει βελονισμό.


Το κόστος εξαρτάται από τον γιατρό. Συνήθως είναι από 30-60 ευρώ η κάθε θεραπεία ανάλογα με το τι θα επιλέξει. Τα ταμεία συνήθως δεν δικαιολογούν τα έξοδα εκτός από κάποιες περιπτώσεις "ευγενών ταμείων" όπως το ταμείο των δημοσιογράφων, της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και κάποιες ιδιωτικές ασφάλειες.


 Η κήλη δίσκου προκαλεί έναν ήπιο πόνο στη μέση που είναι επίμονος αλλά είναι επίμονος και περνάει με ήπιες αγωγές υπάρχουν και οι κήλες δίσκου που μπορεί να πιέζουν και να προβάλλουν νευρικά στελέχη όπου προκαλούν και μυϊκή αδυναμία και παράγουν χρόνιο και επίμονο πόνο. Γι αυτό είπα ότι πρέπει να γίνουν εξετάσεις και να δει ο γιατρός ποια είναι η ενδεδειγμένη θεραπεία. Υπάρχουν περιπτώσεις που η φαρμακευτική αγωγή και ο βελονισμός μπορούν να έχουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που μόνο η χειρουργική αντιμετώπιση μπορεί να έχει ένα αποτέλεσμα καλό. Συνήθως όμως δεν μας προβληματίζει. Είναι καλοήθεις καταστάσεις που οφείλονται στην φθορά.


Το πλεονέκτημα του βελονισμού είναι ότι γρήγορη η αντιμετώπιση της ασθένειας και ότι δεν έχει παρενέργειες. Η δράση του είναι παυσίπονη, ελέγχει τον πόνο και τη φλεγμονή και χαλαρώνει. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X