Πορτοκαλένιο κέικ σοκολάτα από το σεφ Γιώργο Λέκκα!

<p><span style="font-size: medium;">Μερίδες 10</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Χρ. Πρ 15΄</span></p>
<div><span style="font-size: medium;">Χρ. Ψης 1 ώρα</span></div>
<div><span style="font-size: medium;"><strong> </strong></span></div>
<div><span style="font-size: medium;"><strong>Υλικά</strong></span></div>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<div><span style="font-size: medium;"><strong>Για το κέικ:</strong></span></div>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<div><span style="font-size: medium;">2 μικρά πορτοκάλια</span></div>
<div><span style="font-size: medium;">25 ml κουαντρό λικέρ</span></div>
<div><span style="font-size: medium;">6 αυγά</span></div>
<div><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ</span></div>
<div><span style="font-size: medium;">50 γρ κακάο άγλυκο κοσκινισμένο</span></div>
<div><span style="font-size: medium;">200 γρ αλεσμένα αμύγδαλα</span></div>
<div><span style="font-size: medium;">250 γρ ζάχαρη άχνη</span></div>
<div><span style="font-size: medium;">1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα</span></div>
<div><span style="font-size: medium;">4 σπόροι κάρδαμο, κοπανισμένη</span></div>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<div><span style="font-size: medium;"><strong>Κρέμα σοκολάτα:</strong></span></div>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<div><span style="font-size: medium;">225 γρ τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)</span></div>
<div><span style="font-size: medium;">120 γρ βούτυρο ανάλατο αγελαδινό (σε θερμοκρασία δωματίου)</span></div>
<div><span style="font-size: medium;">45 γρ σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη</span></div>
<div><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας</span></div>
<div><span style="font-size: medium;">250 γρ ζάχαρη άχνη</span></div>
<div><span style="font-size: medium;">ξύσμα από ένα πορτοκάλι</span></div>
<div><span style="font-size: medium;">χυμό ενός πορτοκαλιού</span></div>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<div><span style="font-size: medium;"><strong>Διαδικασία</strong></span></div>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<div><span style="font-size: medium;"><strong>Για το κέικ:</strong> Σε μια μεσαία κατσαρόλα ρίξτε νερό και βάλτε τα πορτοκάλια. Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήστε να βράσει για 2 ώρες μέχρι να μαλακώσουν τα πορτοκάλια. Βγάλτε τα πορτοκάλια από την κατσαρόλα και αφήστε να κρυώσουν. Σε ένα μπλέντερ ρίξτε τα πορτοκάλια, το κουαντρό και χτυπήστε μέχρι να πολτοποιηθούν. Στο κάδο του μίξερ ρίξτε τα αυγά, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, την σόδα , το κάρδαμο, τα αμύγδαλα, το κακάο και τον πουρέ πορτοκάλι. Χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βουτυρώστε ένα στρογγυλό ταψί 20cm με αποσπώμενη βάση. Στρώστε λαδόκολλα και αδειάστε το μείγμα κέικ. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C στης αντιστάσεις πάνω κάτω και ψήστε για 1 ώρα, μέχρι όταν βάλτε ένα σουβλάκι στο κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρό. Βγάλτε το κέικ και αφήστε να κρυώσει. Αφαιρέστε από την μεταλλική φόρμα το κέικ και τοποθετήστε το σε πιατέλα.</span></div>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<div><span style="font-size: medium;"><strong>Για την κρέμα σοκολάτα:</strong> Στο κάδο του μίξερ ρίξτε το τυρί κρέμα, το βούτυρο και χτυπήστε για 3΄μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να αφρατέψουν. Προσθέστε τη σκόνη κακάο, την βανίλια, την ζάχαρη άχνη. Στη συνέχεια χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα για δύο λεπτά. Προσθέστε το ξύσμα και κτύπησε για άλλο ένα λεπτό. Εάν στο σημείο αυτό η κρέμα είναι παχιά προσθέστε λίγο χυμό πορτοκάλι ένα κουταλάκι κάθε φορά μέχρι γίνει στην επιθυμητή υφή που θέλετε.</span></div>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<div><span style="font-size: medium;"><strong>Για το μοντάρισμα</strong>: Με την βοήθεια ενός κορνέ γεμίστε την κρέμα σοκολάτα και πιέστε να φτιάξετε ότι σχέδιο σας αρέσει πάνω στο κέικ. Η απλώστε με μια σπάτουλα την κρέμα σοκολάτας. Διακοσμήστε με ξύσμα πορτοκαλιού η χρωματιστή τρούφα.</span></div>

Σχετικά άρθρα