Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Γλυκά / Πορτοκαλένιο κέικ σοκολάτα από το σεφ Γιώργο Λέκκα!
Πορτοκαλένιο κέικ σοκολάτα από το σεφ Γιώργο Λέκκα! thumbnail

Πορτοκαλένιο κέικ σοκολάτα από το σεφ Γιώργο Λέκκα!

Μερίδες 10


Χρ. Πρ 15΄


Χρ. Ψης 1 ώρα

 

Υλικά

 

Για το κέικ:

 

2 μικρά πορτοκάλια

25 ml κουαντρό λικέρ

6 αυγά

1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ

50 γρ κακάο άγλυκο κοσκινισμένο

200 γρ αλεσμένα αμύγδαλα

250 γρ ζάχαρη άχνη

1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα

4 σπόροι κάρδαμο, κοπανισμένη

 

Κρέμα σοκολάτα:

 

225 γρ τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)

120 γρ βούτυρο ανάλατο αγελαδινό (σε θερμοκρασία δωματίου)

45 γρ σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας

250 γρ ζάχαρη άχνη

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

χυμό ενός πορτοκαλιού

 

Διαδικασία

 

Για το κέικ: Σε μια μεσαία κατσαρόλα ρίξτε νερό και βάλτε τα πορτοκάλια. Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήστε να βράσει για 2 ώρες μέχρι να μαλακώσουν τα πορτοκάλια. Βγάλτε τα πορτοκάλια από την κατσαρόλα και αφήστε να κρυώσουν. Σε ένα μπλέντερ ρίξτε τα πορτοκάλια, το κουαντρό και χτυπήστε μέχρι να πολτοποιηθούν. Στο κάδο του μίξερ ρίξτε τα αυγά, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, την σόδα , το κάρδαμο, τα αμύγδαλα, το κακάο και τον πουρέ πορτοκάλι. Χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βουτυρώστε ένα στρογγυλό ταψί 20cm με αποσπώμενη βάση. Στρώστε λαδόκολλα και αδειάστε το μείγμα κέικ. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C στης αντιστάσεις πάνω κάτω και ψήστε για 1 ώρα, μέχρι όταν βάλτε ένα σουβλάκι στο κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρό. Βγάλτε το κέικ και αφήστε να κρυώσει. Αφαιρέστε από την μεταλλική φόρμα το κέικ και τοποθετήστε το σε πιατέλα.

 

Για την κρέμα σοκολάτα: Στο κάδο του μίξερ ρίξτε το τυρί κρέμα, το βούτυρο και χτυπήστε για 3΄μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να αφρατέψουν. Προσθέστε τη σκόνη κακάο, την βανίλια, την ζάχαρη άχνη. Στη συνέχεια χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα για δύο λεπτά. Προσθέστε το ξύσμα και κτύπησε για άλλο ένα λεπτό. Εάν στο σημείο αυτό η κρέμα είναι παχιά προσθέστε λίγο χυμό πορτοκάλι ένα κουταλάκι κάθε φορά μέχρι γίνει στην επιθυμητή υφή που θέλετε.

 

Για το μοντάρισμα: Με την βοήθεια ενός κορνέ γεμίστε την κρέμα σοκολάτα και πιέστε να φτιάξετε ότι σχέδιο σας αρέσει πάνω στο κέικ. Η απλώστε με μια σπάτουλα την κρέμα σοκολάτας. Διακοσμήστε με ξύσμα πορτοκαλιού η χρωματιστή τρούφα.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X