Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ιστοσελίδα θα πουλά ακίνητα που έχουν κατασχεθεί!
Ιστοσελίδα θα πουλά ακίνητα που έχουν κατασχεθεί!  thumbnail

Ιστοσελίδα θα πουλά ακίνητα που έχουν κατασχεθεί!


Να αυξήσει τα κρατικά έσοδα από τον εκπλειστηριασμό κατασχεμένων ακινήτων επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών. Με ποιον τρόπο;

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η διεύθυνση Εισπράξεων του υπουργείου Οικονομικών προχωρά στη δημιουργία ειδικής ιστοσελίδας μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι θα πληροφορούνται με λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά των ακινήτων που εκπλειστηριάζονται. Πιο συγκεκριμένα,οι ενδιαφερόμενοι θα εισέρχονται στη σχετική ιστοσελίδα και θα βλέπουν λεπτομέρειες του ακινήτου, θα βλέπουν φωτογραφίες του ενώ θα μαθαίνουν και τα στοιχεία του πλειστηριασμού, όπως την τιμή εκκίνησης και τον τόπο και χρόνο διενέργειάς του.

Στο υπουργείο πιστεύουν πως με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί κατακόρυφα το ενδιαφέρον για τα εκπλειστηριαζόμενα ακίνητα και θα μπουν και χρήματα στα κρατικά ταμεία! Επίσης παρουσιάζουν το επιχείρημα, πως όπου εφαρμόστηκε το σύστημα της διαδικτυακής ενημέρωσης για τους πλειστηριασμούς αυξήθηκαν σημαντικά τα έσοδα του δημοσίου από αυτούς.

Με βάση το καθεστώς των πλειστηριασμών ακινήτων που ισχύει σήμερα, ο έφορος προχωρά σε κατάσχεση ακινήτου του φορολογούμενου που χρωστά στο δημόσιο και επισπεύδει την πώλησή του με δημόσιο πλειστηριασμό. Τη διαδικασία αναλαμβάνει με αμοιβή δικαστικός επιμελητής ο οποίος προχωρά σε ένταξη του ακινήτου σε πρόγραμμα πλειστηριασμού. Τη σχετική περίληψη του προγράμματος που περιλαμβάνει και περιγραφή του ακινήτου καθώς και την ελάχιστη τιμή δημοσιεύει σε μια εφημερίδα. Οι πλειστηριασμοί διενεργούνται πάντα ημέρα Τετάρτη μεταξύ 4 και 5 το απόγευμα στο τοπικό Ειρηνοδικείο.

Το παραπάνω σύστημα, ωστόσο, έχει αποτύχει πλήρως να προσελκύσει ενδιαφερόμενους για τα εκπλειστηριαζόμενα ακίνητα, καθώς εκτός από χρονοβόρο δεν παρείχε και αναλυτική ενημέρωση για την αγορά ακινήτων στους επενδυτές. Ένας άλλος λόγος είναι και το γεγονός ότι η ελάχιστη τιμή βάσει νόμου είναι η αντικειμενική αξία η οποία πλέον είναι στις περισσότερες περιπτώσεις υψηλότερη από την πραγματική.


 Πηγή: www.madata.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X