Hot Yoga: Xάστε εύκολα 4 κιλά τον μήνα!

Θέλετε να κάνετε κάτι για το σώμα σας και τον εαυτό σας αλλά δεν ξέρετε από που να ξεκινήσετε;

Από τον γυμναστή Γιάννη Βελέντζα

Σας συμβουλεύουμε να κάνετε hot yoga… Θα δείτε το σώμα σας γεμάτο ευεξία και θα αναζωογονηθείτε από το πρώτο κιόλας μάθημα.

Πρόκειται για μια σειρά από στάσεις yoga που γίνονται σε αίθουσα με θερμοκρασία γύρω στους 40 βαθμούς και υγρασία 60%. Η θερμοκρασία της αίθουσας πρέπει να είναι τουλάχιστον 38 βαθμούς δηλαδή μεγαλύτερη από την θερμοκρασία του σώματος.

Τι είναι όμως, η hot hoga;

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι μυς να ζεσταίνονται πιο γρήγορα και να μειώνονται οι πιθανότητες τραυματισμού. Τα οφέλη της hot yoga είναι τα ίδια με της yoga με τη διαφορά ότι η ζέστη και η έντονη εφίδρωση αυξάνουν τον μεταβολισμό καίγοντας περισσότερες θερμίδες.

Η αυξημένη θερμοκρασία αναγκάζει το σώμα να δουλεύει για να διατηρήσει την θερμορύθμιση (thermoregulation) γεγονός που προκαλεί γρηγορότερη απώλεια βάρους. Παράλληλα η έντονη εφίδρωση αποβάλλει από το σώμα τοξίνες δημιουργώντας μια αίσθηση χαλάρωσης.

Μπορούμε να κάνουμε όλοι;

Η hot yoga θα πρέπει να αποφεύγεται από άτομα που υποφέρουν από υπέρταση. Η σύμφωνη γνώμη του γιατρού απαιτείται και για τις εγκύους. Τέλος, θα πρέπει να συμβουλεύουμε όποιον αποφασίζει να ξεκινήσει οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα ότι ένας ιατρικός έλεγχος είναι απαραίτητος.

Όσο για τις θερμίδες που μπορείς να χάσεις σε ένα μάθημα, είναι 400! Να σημειωθεί πως ένα μάθημα hot yoga κρατά μια με μιάμιση ώρα.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Γεύματα στο… 5λεπτο! Τι μπορείς να φας για να διώξεις το λίπος;

Νυχτερινή βουλιμία: Γιατί μου συμβαίνει και πώς να την αντιμετωπίσω;

Μήπως πάσχεις κι εσύ από νευρική ανορεξία; Ποια είναι τα συμπτώματα;

Σχετικά άρθρα