Αρχική / Παιδί / Child'Space Athens: Μαθήματα επικοινωνίας για γονείς και βρέφη
Child'Space Athens: Μαθήματα επικοινωνίας για γονείς και βρέφη  thumbnail

Child'Space Athens: Μαθήματα επικοινωνίας για γονείς και βρέφη

Δεν είναι πολλές οι φορές που οι μαμάδες και μπαμπάδες έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν δημιουργικά μαζί με τα μωρά μας και οι νέοι γονείς αναζητούν συχνά αντίστοιχες ευκαιρίες. Μετά από 4 χρόνια σπουδής δίπλα στην Dr. Chava Shelhav, η Μάρθα Κλουκίνα, δασκάλα δημιουργικής κίνησης-σύμβουλος κινητικής ανάπτυξης παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Child'Space Athens, ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα για βρέφη και γονείς. Το Child'Space Athens διεξάγεται στον Κινητήρα από 11/1 και είναι ένα ξεχωριστό, ευχάριστο πρόγραμμα για τους γονείς, που στοχεύει να τους βοηθήσει ώστε να προσφέρουν στα μωράκια τους τα καλύτερα ερεθίσματα στην πρώτη τους επαφή με τον κόσμο έξω από την κοιλίτσα που τα φιλοξενούσε μέχρι τώρα. Μέσω του αγγίγματος, που είναι η πρώτη γλώσσα επικοινωνίας του βρέφους καθώς και το βασικότερο μέσο σύνδεσής του με το γονιό, αλλά και ενός συνόλου ερεθισμάτων (οπτικά, απτικά, ακουστικά, γνωστικά ), η μέθοδος Child'Space σκοπεύει στο να ενθαρρύνει τους δεσμούς των βρεφών με τους γονείς ενώ παράλληλα τα βοηθά να εξοικειωθούν με το σώμα τους και το περιβάλλον γύρω τους. 

Τι είναι το Child'Space; 

Η Dr. Chava Shelhav, με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στη βρεφική ανάπτυξη δημιούργησε τη μέθοδο Child'Space για να βοηθήσει τους γονείς να δώσουν στα παιδιά τους γερές βάσεις στον τρόπο που μαθαίνουν και δραστηριοποιούνται κοινωνικά. Το όνομα Child'Space εμπεριέχει τις λέξεις child, pace, space, εννοώντας τον σεβασμό στον χώρο (space ) που χρειάζεται ένα παιδί για να εξερευνήσει και να αναπτυχθεί και την προσαρμοστικότητα ώστε οι δραστηριότητες να ταιριάζουν στον ρυθμό (pace ) και την ιδιοσυγκρασία κάθε παιδιού. Προσφέροντας στους γονείς μια νέα ματιά στο πως επικοινωνούν, παρατηρούν και παίζουν με το μωρό τους, το πρόγραμμα απευθύνεται ανεξαρτήτως σε βρέφη με κανονική ανάπτυξη ή και με αναπτυξιακές δυσκολίες και τους γονείς τους.


 
 Τι ακριβώς θα κάνω στις συναντήσεις; 

Η Μάρθα Κλουκίνα, πιστοποιημένη Child'Space Practitioner, μέσα από έναν πρωτότυπο κύκλο συναντήσεων, μαθαίνει στους γονείς διασκεδαστικούς τρόπους να ενισχύσουν στο βρέφος την επαφή και γνωριμία με το σώμα του, ώστε να το βοηθήσουν στη σταδιακή συνειδητοποίηση και χαρτογραφήσή του. Με τραγούδια, παιχνίδια και ασκήσεις ηρεμίας, η μέθοδος αυτή θα βοηθήσει τους νέους μπαμπάδες και μαμάδες να χτίσουν μαζί την επαφή και επικοινωνία με τα μωράκια τους. Οι γονείς με νήπια 5 μηνών και πάνω, μπορείτε να μάθετε πώς να ενθαρρύνετε τις εξερευνήσεις των μπόμπιρων και να τους προσφέρετε καινούργιες δυνατότητες στο παιχνίδι και την κίνηση, συστήνοντας ομαλά ή βελτιώνοντας το ρολλάρισμα, το μπουσούλημα και το περπάτημα. Στο πλαίσιο των συναντήσεων επίσης θα ενημερωθείτε για θέματα που συχνά προβληματίζουν τους νέους γονείς, όπως την ανάπτυξη, τους πόνους των κολικών και πώς να τους αντιμετωπίζετε αλλά και την αυτορρύθμιση της διάθεσης. 

Tip: Θυμηθείτε να φέρετε μαζί ένα κουβερτάκι για να ξαπλώσετε το μωρό σας άνετα στο πάτωμα και κάποιο παιχνίδι του. 

Πότε: από 11/1 έως 15/2 κάθε Σάββατο στις 10.00 για μωρά 0-5 μηνών και στις 11.00 για μωρά 5μηνών και πάνω. Οι ομάδες είναι των 5 ζευγαριών η κάθε μία. Διάρκεια: 50' η κάθε ομάδα Κόστος: 80 € (για 6 συναντήσεις ). Δηλώσεις συμμετοχής: 210-9248328 . Κινητήρας Studio-Artistic Residency Centre, Ερεχθείου 22, Ακρόπολη


 


Πηγή: www.athinorama.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X