Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Στο Γουδή από σήμερα ο πρώτος βυθιζόμενος κάδος απορριμάτων – Σε ποιες γειτονιές θα τοποθετηθούν
Στο Γουδή από σήμερα ο πρώτος βυθιζόμενος κάδος απορριμάτων – Σε ποιες γειτονιές θα τοποθετηθούν   thumbnail

Στο Γουδή από σήμερα ο πρώτος βυθιζόμενος κάδος απορριμάτων – Σε ποιες γειτονιές θα τοποθετηθούν

Στην πλατεία του Αγίου Θωμά στο Γουδί θα εγκατασταθεί σήμερα ο πρώτος από τους είκοσι βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων που πρόκειται να εγκαταστήσει ο Δήμος Αθηναίων. Η εγκατάσταση όλων των κάδων σε διάφορα σημεία της πόλης όπου υπάρχει μεγάλος φόρτος απορριμμάτων αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Απρίλιο.


Ο κάδος, μεγέθους 6 τετραγωνικών μέτρων που θα εγκατασταθεί στο συγκεκριμένο σημείο για να εξυπηρετούνται τα δύο νοσοκομεία (Λαϊκό και Παίδων) αλλά και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πέριξ της πλατείας, θα βρίσκεται θαμμένος σε βάθος τριάμισι μέτρων κάτω από το πεζοδρόμιο και το μόνο που θα φαίνεται στην επιφάνεια θα είναι η είσοδος – χοάνη όπου οι πολίτες θα πετούν τα απορρίμματα.


Υπολογίζεται ότι χωράει 20 κυβικά μέτρα συμπιεσμένα σκουπίδια -διαθέτει σύστημα συμπίεσης των απορριμμάτων- περίπου δηλαδή το περιεχόμενο 45 συμβατικών κάδων.


Χωρίς οσμές


Οι βυθιζόμενοι κάδοι για την αποκομιδή των αστικών απορριμμάτων χρησιμοποιούνται σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Διασφαλίζουν την καθαριότητα και την υγιεινή χωρίς δυσάρεστες οσμές ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, σε χώρους όπου υπάρχει παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων απορριμμάτων, ενώ παράλληλα δεν επιτρέπουν την κλοπή ανακυκλώσιμων υλικών που αποτελούν πηγή εσόδων για τον δήμο.


Επίσης, όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ανδρέας Βαρελάς, η αποκομιδή των απορριμμάτων σε αυτά τα σημεία θα γίνεται πιο εύκολα και πιο γρήγορα, καθώς απαιτείται μόνο ένα όχημα μεταφοράς και ένας οδηγός, ενώ θα εκλείψει το φαινόμενο της διασποράς των κάδων σε διάφορα σημεία του δρόμου. Μέσω συστήματος απομακρυσμένου ελέγχου πληρότητας (τηλεματικό) η υπηρεσία καθαριότητας θα λαμβάνει ειδοποίηση πληρότητας του συμπιεστή οπότε και θα οργανώνεται η αποκομιδή.


Ταυτόχρονα θα συλλέγονται γενικά στατιστικά στοιχεία για τα απορρίμματα που θα συγκεντρώνονται στους κάδους, οι οποίοι επιπλέον διαθέτουν σύστημα συναγερμού.


Τα σημεία που θα τοποθετηθούν οι μηχανισμοί βύθισης-ανύψωσης είναι σε περιοχές όπου συγκεντρώνονται πολλά απορρίμματα και συγκεκριμένα στη Λεωφόρο Μεσογείων και Βασ. Σοφίας στον Πύργο Αθηνών, Υμηττού 123-125, Παπαδά και Αντερσεν, Πλατεία Κουμουνδούρου, στα τρία νεκροταφεία της πόλης, Αιγινήτου και Σισίνη, Κωνσταντινουπόλεως και Βουτάδων και αλλού.


Αρχισαν οι εκσκαφές


«Στις περισσότερες περιοχές οι εκσκαφές έχουν προχωρήσει αρκετά, οπότε σύντομα θα μπορέσουν να τοποθετηθούν οι κάδοι» τονίζει ο κ. Βαρελάς.


Το συγκεκριμένο πρόγραμμα «Προμήθεια και εγκατάσταση είκοσι μηχανισμών βύθισης-ανύψωσης με τηλεσκοπικό σύστημα συμπιεστών απορριμμάτων για την προσωρινή αποθήκευση των αστικών απορριμμάτων ή ανακυκλώσιμων υλικών» χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ.


Πηγή: Kαθημερινή

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X