Ο… μοναδικός λόγος που δεν παίρνει τηλέφωνο και δεν σου στέλνει!

Γιατί δεν παίρνει τηλέφωνο; Γιατί κάνει 2 ώρες να απαντήσει στα μηνύματά μου; Γιατί δεν προλαβαίνει ποτέ να βρεθούμε; Άπειρες εργατοώρες έχουν καταναλωθεί αναλύοντας μέχρι και την τελευταία του κουβέντα και το τελευταίο θαυμαστικό στο μήνυμά του.

Σενάρια επιστημονικής φαντασίας και ασύλληπτα δολοπλόκα σχέδια επιστρατεύονται προκειμένου να απαντηθούν τα χιλιάδες «γιατί». Κι όμως η απάντηση βρίσκεται από την αρχή μπροστά στα μάτια μας, τα οποία αρνούμαστε πεισματικά να ανοίξουμε. «Δεν με θέλει»!

Γράφει η ψυχολόγος και γνωσιακή ψυχοθεραπεύτρια Μίνα Χριστοπούλου

Η γυναικεία φύση υπήρξε πάντοτε υπεραναλυτική και σαφώς ανασφαλής. Ίσως είναι θέμα γονιδίων ή θέμα αρχών και ανατροφής το μόνο σίγουρο είναι πως ο τρόπος σκέψης μας απέχει έτη φωτός από τον τρόπο σκέψης του μέσου αρσενικού.

Για μια γυναίκα σχεδόν όλα τα πράγματα έχουν και μια δεύτερη ερμηνεία, μια πιο πολύπλοκη εξήγηση ή έστω ένα κρυμμένο μήνυμα. Η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών έχει ανάγκη από μια τονωτική ένεση στην αυτοεκτίμηση της, μιας και άλλες περισσότερο κι άλλες λιγότερο μας διακατέχει μια έμφυτη ανασφάλεια.

Ποιος φταίει;

Περιμένουμε από κάθε νέο φλερτ να μας ανεβάσει και γενικότερα μια ψυχολογική κάλυψη, η οποία όταν δεν έρχεται, η απόρριψη λανθασμένα οδηγεί στο συμπέρασμα πως δεν είμαστε αρκετά καλές ούτε για αυτόν αλλά ούτε και για κανέναν άλλο.

Η λανθασμένη αυτή αντίληψη ξεκινάει από το γεγονός ότι πρώτες εμείς δεν εκτιμάμε τον εαυτό μας και περιμένουμε από κάποιον άλλο να το κάνει. Δεν θα είχαμε ανάγκη την επιβεβαίωση του άλλου αν μπορούσαμε να επικεντρωθούμε στα δυνατά σημεία της προσωπικότητάς και της εμφάνισής μας.

Από την άλλη ελάχιστοι έχουν το θάρρος να σου πουν «λυπάμαι αλλά δεν είσαι αυτό που θέλω», κι εκεί εμφανίζονται τα φαινόμενα εξαφάνισης, ή χλιαρής συμπεριφοράς. Εκεί ακριβώς αρχίζουν τα προβλήματα της ανασφαλούς και υπεραναλυτικής μας φύσης.

Όταν ένας άντρας σε θέλει, φαίνεται

Και ενώ είσαι ένα καθόλα πανέξυπνο, λογικό και δυναμικό άτομο βρίσκεσαι να κάνεις σενάρια επιστημονικής φαντασίας και να βρίσκεις απίθανες δικαιολογίες για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα. Ξαφνικά η πιο λογική εξήγηση για το γεγονός ότι μετά από 2 – 3 ραντεβού με ή χωρίς σεξ, δεν σε παίρνει τηλέφωνο είναι ότι είναι γκέι, δεν είναι σε φάση σχέσης ή τον έχει φρικάρει η δυναμική προσωπικότητά σου.

koritsi kinito

Όταν ένας άντρας σε θέλει, φαίνεται και δεν έχει και κανένα λόγο να το κρύψει. Φυσικά όλοι οι άνθρωποι έχουν το δικό τους τρόπο να εκδηλώνουν τα συναισθήματά τους, απλώς οφείλουμε- στον εαυτό μας πάνω από όλα- να είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε τα αρνητικά σημάδια.

Άλλωστε, αν κάποιος είναι τόσο φοβισμένος ή διστακτικός ή ανασφαλής, ώστε να μην είναι σε θέση να μας φερθεί όπως μας αξίζει, μάλλον δεν μας κάνει. Και αυτό είναι σίγουρα πολύ καλύτερο από το να μην του κάνουμε εμείς.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Γιατί μια ελκυστική γυναίκα δεν μπορεί να βρει την αγάπη;

Ποιος πληρώνει στο ραντεβού; Ο άνδρας, η γυναίκα ή μισά – μισά;

Καχυποψία ή πραγματικότητα; Μήπως με απατά με τον κολλητό της;

Ικανοποίηση στη σχέση: Υπάρχουν λάθη και σωστά;

Σχέση και συγκατοίκηση: Μένουμε μαζί αλλά δεν κάνουμε σεξ…

Σχετικά άρθρα