Οι αποτελεσματικότερες ασκήσεις για να βρείτε τη γραμμή σας!

Λίγες μέρες μένουν μέχρι την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού και όλοι αγχωνόμαστε για την εμφάνισή μας στην παραλία. Λίγη παραπάνω προσοχή στη διατροφή, λίγη άσκηση και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει. Ποιες είναι, όμως, οι αποτελεσματικότερες ασκήσεις για να αποκτήσετε κομψή γραμμή; Ψάξαμε και βρήκαμε για εσάς τις επτά καλύτερες και σας τις παραθέτουμε. Καλή επιτυχία!

1.Περπάτημα

Γιατί να το προτιμήσετε: Μπορείτε να περπατήσετε οπουδήποτε, οποτεδήποτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήστε διάδρομο ή απλώς να πάρετε τουςδρόμους!Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα καλό ζευγάρι παπούτσια.

Πώς να ξεκινήσετε: Αν ξεκινήσετε τώρα να βάλετε την άσκηση στη ζωή σας, ξεκινήστε με 10 λεπτά περπάτημα κάθε φορά. Προσθέστε σταδιακά λίγα λεπτά μέχρι να φτάσετε τουλάχιστον 30 λεπτά σε κάθε σας βόλτα. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλο χρόνο ή να περπατήσετε σε ανώμαλο έδαφος.

 

2.Αυξομείωση έντασης

Γιατί να το προτιμήσετε: Σας βοηθά να κάψετε περισσότερες θερμίδες και να χάσετε περισσότερο βάρος. Η βασική ιδέα είναι να μεταβάλλεται η ένταση της άσκησής σας αντί να ακολουθάτε σταθερό ρυθμό.

Πώς να ξεκινήσετε: Είτε περπατάτε, είτε τρέχετε, είτε χορεύετε, είτε κάνετε οποιαδήποτε άλλη άσκηση, ανεβάστε τον ρυθμό σας για ένα ή δύο λεπτά. Μετά επιστρέψτε στον συνήθη ρυθμό σας για 2-10 λεπτά. Το πόσο ακριβώς θα διαρκέσει η αυξομείωση της άσκησης εξαρτάται από την ίδια την άσκηση και από τον πόσο χρόνο αποθεραπείας χρειάζεστε εσείς.

 

3.Καθίσματα
Γιατί να το προτιμήσετε:
Δουλεύουν πολλές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα: τετρακέφαλοι, μηριαίοι και γλουτιαίοι.

Πώς να ξεκινήσετε: Σταθείτε όρθιοι με τα πόδια σας ανοιχτά μέχρι το άνοιγμα των ώμων με την πλάτη σας ίσια. Λυγίστε τα γόνατά σας και χαμηλώστε σαν να επρόκειτο να καθίσετε σε μια καρέκλα. Κρατήστε τα γόνατά σας ίσια, ακριβώς πάνω από τους αστραγάλους σας.

 

4.Προβολές

Γιατί να το προτιμήσετε: Όπως και στα καθίσματα, έτσι και στις προβολές δουλεύουν όλες οι μεγάλες μύες του κάτω μέρους του σώματος μας. Οι προβολές μπορούν επίσης να βελτιώσουν την ισορροπία σας.

Πώς να ξεκινήσετε: Κάντε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός, κρατώντας ίσια την πλάτη σας. Λυγίστε το γόνατο μπροστά σας σε περίπου 90 μοίρες. Κρατήστε το βάρος στην πλάτη με τα δάχτυλα των ποδιών σας και κατεβείτε προς τα κάτω σαν να προσπαθείτε με το πίσω γόνατο να ακουμπήσετε το πάτωμα.

 

5.Push ups

Γιατί να το προτιμήσετε: Βοηθά στην ενίσχυση του στήθους, των ώμων, των τρικέφαλων και των μυών του κορμού.

Πώς να ξεκινήσετε: Ξαπλώστε τοποθετώντας τα χέρια σας ανοιχτά σε πλάτος ελαφρώς μεγαλύτερο από αυτό του ανοίγματος των ώμων. Τοποθετήστε τα δάχτυλα των ποδιών σας στο πάτωμα. Αν σας είναι πάρα πολύ δύσκολο ξεκινήστε με τα γόνατά σας στο πάτωμα. Το σώμα σας πρέπει να κάνει μια ευθεία γραμμή από τους ώμους μέχρι τα γόνατα ή τα πόδια. Λυγίστε τους αγκώνες σας μέχρι να αγγίζουν σχεδόν το πάτωμα. Σηκωθείτε βάζοντας πίεση στους αγκώνες σας κρατώντας πάντοτε το κορμί σας σε ευθεία.

 

7.Άρσεις βαρών

Γιατί να το προτιμήσετε: Δουλεύει όλες τις μεγάλες μυϊκές ομάδες του πάνω μέρους του σώματός μας, τη πλάτη και τους δικέφαλους.

Πώς να ξεκινήσετε: Σταθείτε με τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων, λυγίστε τα γόνατά σας και χαμηλώστε τον κορμό προς τα εμπρός. Σφίξτε τους κοιλιακούς σας χωρίς να κυρτώνετε την πλάτη. Κρατήστε τα βάρη κάτω από τους ώμους σας έχοντας τα χέρια σας στο άνοιγμα των ώμων. Λυγίστε τους αγκώνες σας και σηκώστε και τα δύο χέρια προς το σώμα σας. Μείνετε για λίγο στη συνέχεια χαμηλώστε αργά τα χέρια σας στην αρχική θέση.

 

Σχετικά άρθρα