Αρχική / Υγεία / Πλαστική χειρουργική / Ανανέωση προσώπου τώρα!
Ανανέωση προσώπου τώρα! thumbnail

Ανανέωση προσώπου τώρα!

 


Αποτελούν τις δύο πιο συχνές και πιο εύκολες επεμβάσεις για την ανανέωση του προσώπου. Γίνονται πάντα με τοπική αναισθησία ανώδυνα, με θεαματικά αποτελέσματα. Η ανόρθωση του μετώπου γίνεται με την ενδοσκοπική μέθοδο, και η βλεφαροπλαστική σε συνδιασμό με Laser.


ΓΡΑΦΕΙ ο κ. Θεόδωρος Βουκίδης, Πλαστικός χειρουργόςΑποτελούν τις δύο πιο συχνές και πιο εύκολες επεμβάσεις για την ανανέωση του προσώπου. Γίνονται πάντα με τοπική αναισθησία ανώδυνα, με θεαματικά αποτελέσματα. Η ανόρθωση του μετώπου γίνεται με την ενδοσκοπική μέθοδο, και η βλεφαροπλαστική σε συνδιασμό με Laser.


 Σήμερα, η πλαστική μετώπου, υποκαθίσταται βαθμιαία μετην χρήση BOTOX, που είναι πλέον ευκολη και οικονομικότερη θεραπεία χωρίς καμοία μετεγχειρητική ταλαιπορεία.


 Η βλεφαροπλαστική, είναι μια πολύ " λεπτή" επέμβαση, και αποσκοπεί σην αφαίρεση της ¨σακούλας" κατω απο τα μάτια, του περίσιου δέρματος, στο επάνω και κάτω βλέφαρο, την βελτίωση των μαύρων κύκλων και στην βελτίωση η και εξαφάνιση των πλαϊνών ρυτίδων.


 Δεν υπάρχει καθόλου πόνος κατά την διάρκεια της επέμβασης ΚΑΙ μετεγχειρητικά, αλλά υπάρχουν μελανίες και πριξήματα για 5 έως και 15 ημέρες.


 Δέν χρειάζεται η λήψη κανενός ιδιαίτερου φαρμάκου.


 


 ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ


Ε: Πόσο επικίνδυνη για την όραση είναι μία τέτοια επέμβαση μάτι


 


Α: Η βλεφαροπλαστική δεν έχει σχέση με το όργανο της όρασης, το μάτι. Εττιδρά μόνο στο δέρμα των βλεφάρων και το λίπος (τις σακούλες). Γι' αυτόν το λόγο εκτελείται μόνο από πλαστικούς χειρουργούς.


 


Ε: Πόσο καιρό θα μείνει κανείς εκτός δουλειάς μετά από μία τέτοια επέμβαση;


 


Α: Συνήθως το μελάνιασμα και το πρήξιμο παραμένει για 10 ημέρες περίπου. Πρέπει, όμως, να λάβουμε υπ' όψιν μας ότι κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά και το μελάνιασμα διαρκεί ανάλογα με το πόσο πολύ δέρμα και λίπος αφαιρέθηκαν σε μία τέτοια επέμβαση.


 


Ε: Αν οι "σακούλες" κάτω από τα μάτια οφείλονται σε παθολογικούς ή κλήρο νομικούς λόγους, μπορεί να γίνει μία τέτοια επέμβαση;


 


Α: Ασφαλώς και η βλεφαροπλαστική, πέρα από τη θεραπευτική αγωγή που πρέπει να εφαρμοστεί, είναι η καλύτερη τεχνική αφαίρεσης του περίοοιου λίπους κάτω από τα μάτια.


 


Ε: Πόσο καιρό διαρκούν τα αποτελέσματα μιας βλεφαροπλασπκής;


 


Α: Συνήθως διαρκούν 8 με 12 χρόνια. Εξαρτάται, όμως, και από το ποια θα είναι η αισθητική περιποίηση της περιοχής μετά από μία τέτοια επέμβαση. Η σακούλα που οφείλεται σε από κληρονομικούς λόγους θα εξαλειφθεί διά παντός και θα παρουσιαστεί μόνον μετά από πολλά χρόνια, με την έλευση του γήρατος.


 


Ε: Πόσο επώδυνη είναι μία τέτοια επέμβαση;


 


Α: Η επέμβαση αυτή γίνεται κατά κανόνα με τοπική αναισθησία και δεν υπάρχει καθόλου πόνος τόσο κατά τη διάρκεια της επέμβασης όσο και μετεγχειρητικά. Δεν είναι απαραίτητη η λήψη παυσίπονου.


 


Ε: Αλήθεια, τι φάρμακα χρειάζεται να χορηγηθούν μετά την επέμβαση.


 


Α: Συνήθως χορηγούνται φάρμακα για το πρήξιμο και τις μελανιές. Αρκετοί γιατροί χορηγούν επίσης αντιβίωση και ορισμένα κολλύρια. Δεν είναι, όμως, μία αχέμβοοι\ που μπορεί να προκαλέσει μόλυνση ή άλλα προβλήματα.


 


Ε: Μπορεί μπορεί να γίνει βλεφαροπλαστική στα επάνω ή τα κάτω βλέφαρα ξεχωριστά σε διαφορετικό χρόνο;


 


Α: Ναι. Βασικά, μπορεί να γίνει βλεφαροπλαστική στα επάνω ή τα κάτω βλέφαρα ξεχωριστά. Πιο σωστό, βέβαια, είναι να χειρουργούνται μαζί, διότι τα αποτελέσματα είναι καλύτερα, ο απαιτούμενος χρόνος είναι λιγότερος και οικονομικά συμφέρει.


 


Ε: Μπορεί να γίνει βλεφαροπλαστική χωρίς "τομές – σημάδια*;


 


Α: Ναι, μπορεί να γίνει αφαίρεση του λίπους (σακούλας) από τον επιπεφυκότα, δηλ. μέσ' από το μάτι χωρίς εξωτερικές τομές, αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν ότι μ' αυτή την τεχνική δεν μπορούμε να αφαιρέσουμε το περίσσιο δέρμα και έτσι θα παραμείνει η χαλάρωση και οι ρυτίδες.


 Ε: Τι σημαίνει ότι μπορούμε να κάνουμε βλεφαροπλαστική με λέιζερ (Laser); Α: Εννοούμε ότι γίνεται ένα πολύ ελαφρύ peeling (δερμοπλάνηση) στο δέρμα στο κάτω βλέφαρο και στα πλάγια του ματιού (πόδι της χήνας), με σκοπό να εξαφανιστούν οι ψιλές ρυτίδες και μόνο. Βέβαια, θα πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν ότι η κοκκινίλα και το πρήξιμο διαρκεί πολλές ημέρες και στην πράξη δεν είναι τόοο εύκολο όπως διαφημίζεται.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X