Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Δημόσιο: Οι λίστες της εξόδου με τις 11.400 απολύσεις
Δημόσιο: Οι λίστες της εξόδου με τις 11.400 απολύσεις thumbnail

Δημόσιο: Οι λίστες της εξόδου με τις 11.400 απολύσεις

Η διαδικασία επανατοποθέτησης των πρώην δημοτικών αστυνομικών προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Μόλις ολοκληρώσει και ο δήμος της Αθήνας, το ΑΣΕΠ θα κάνει τη μοριοδότηση και θα βγουν οι τελικοί πίνακες. Είναι μια σύνθετη διαδικασία.Αυτό δήλωσε το πρωί της Παρασκευής  ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, διευκρινίζοντας πως έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου των πιστοποιητικών των πρώην δημοτικών αστυνομικών. 

"Έχουν βρεθεί περισσότεροι από 70 με πλαστά πιστοποιητικά και οι Δήμοι έχουν προχωρήσει στην ανάκληση των διορισμών τους" πρόσθεσε ο υπουργός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα FM".

Σχολιάζοντας τα σενάρια που μιλούν για πρόωρες εκλογές, ο κ.Μητσοτάκης αφού είπε πως "κανένα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει μιλήσει δημόσια για τριπλές εκλογές" εξέφρασε την άρνηση του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τονίζοντας πως "η χώρα έχει ζημιωθεί από το γεγονός ότι δεν τηρούμε τους σταθερούς εκλογικούς κύκλους που προβλέπει το Σύνταγμα"

Χαρακτήρισε "σημαντική επιτυχία"  το πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ αναφερόμενος στις σαρωτικές αλλαγές του Δημοσίου ο κ.Μητσοτάκης επανέλαβε πως "υπάρχουν φορείς που δεν είναι απαραίτητοι, για αυτό προχωρούμε στην κατάργησή τους"

Επίσης, ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά πως στους φορείς που μπαίνει λουκέτο, στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν εργαζόμενοι με σχέση δημοσίου δικαίου θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν εργαζόμενοι με καθεστώς αορίστου χρόνου θα απομακρυνθούν.

"Πρέπει να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση για τα όρια του κράτους. Ποιες υπηρεσίες πρέπει να παρέχονται από δημόσιους φορείς, ποιες υπηρεσίες μπορούν να παρέχονται από τον ιδιωτικό τομέα και ποιες μέσα από σχήματα σύμπραξης. Δεν κάναμε ποτέ αυτή τη συζήτηση, γιατί θεωρούσαμε ότι το κράτος πρέπει να τα κάνει όλα" κατέληξε ο κ.Μητσοτάκης.


Από πού θα απολυθούν 11.400 δημόσιοι υπάλληλοι


Από καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών του Δημοσίου αλλά και απομακρύνσεις υπαλλήλων που θα έχουν τεθεί ή πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα και θα ολοκληρώνουν την 8μηνη παραμονή τους στο ιδιότυπο καθεστώς χωρίς να καταφέρουν να μετακινηθούν θα πραγματοποιηθούν οι 11.400 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων το 2014 που προβλέπονται από το Μνημόνιο.

Ο τελικός σχεδιασμός έχει την έγκριση του Μεγάρου Μαξίμου και έχει προέλθει από τη συνεργασία όλων των μελών του υπουργικού συμβουλίου, ενώ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης θα διαπραγματευτεί με την τρόικα στα τέλη Ιανουαρίου που αναμένεται να έρθει στην Αθήνα, καθώς το σχέδιο τελεί υπό την έγκριση των δανειστών.

Ακολουθεί, ο χάρτης των απολύσεων έται όπως διαμορφώνεται:

-500 επίορκοι

-1.000 για ιατρικούς λόγους

-1.500 από ΔΕΚΟ και δημοτικές επιχειρήσεις

-2.400 από τον ΕΟΠΥΥ

-6.000 από τη "δεξαμενή" της διαθεσιμότητας


 www.real.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X