Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Δες πώς γιατροί εκβιάζουν ασθενείς: Μαρτυρία ασφαλισμένου
Δες πώς γιατροί εκβιάζουν ασθενείς: Μαρτυρία ασφαλισμένου thumbnail

Δες πώς γιατροί εκβιάζουν ασθενείς: Μαρτυρία ασφαλισμένου

Γιατροί εκβιάζουν ασθενείς-Μαρτυρία ασφαλισμένου


Σε εκβιασμούς και πιέσεις προς τους ασθενείς προχωρούν γιατροί του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι δεν θέλουν «πλαφόν» στη χορήγηση φαρμάκων.


Έκπληκτοι οι ασθενείς ενημερώνονται ότι ο γιατρός δεν είναι σε θέση να τους χορηγήσει τη συνταγή, καθώς θα ξεπεράσει έτσι το μηνιαίο όριο που ορίζεται με νέο νόμο. Σε πιθανή αντίδρασή τους, τους παραπέμπει στο υπουργείο Υγείας για να…διαμαρτυρηθούν.


Η πίεση ασκείται, κυρίως, σε χρονίως πάσχοντες, οι οποίοι παίρνουν φάρμακα μεγάλης αξίας. Το δραματικό της υπόθεσης είναι ότι οι ασθενείς καλούνται στην ουσία να πληρώνουν το τίμημα της αναμέτρησης Πολιτείας – γιατρών.


Το επίμαχο μέτρο προβλέπει ότι κάθε γιατρός του ΕΟΠΥΥ δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το 80% της αξίας των συνταγών που χορήγησε το 2013. Η απόφαση στηρίζεται στο γεγονός ότι οι τιμές των φαρμάκων μειώθηκαν σε σχέση με πέρυσι.


Με το νέο δελτίο τιμών που είναι υπό έκδοση μειώνονται ακόμη περισσότερο. Η μεσοσταθμική μείωση εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 10% και η διαφορά μπορεί να καλυφθεί με τη συνταγογράφηση περισσότερων γενοσήμων, τα οποία είναι φθηνότερα.


Κάντε κλικ για μεγέθυνση: 


www.enikos.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X