Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τι αλλάζει φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις;
Τι αλλάζει φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις; thumbnail

Τι αλλάζει φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις;

Τι αλλάζει φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις


Φτωχότερο μπουκέτο δυνατοτήτων επιφυλάσσει η τέταρτη χρονιά Μνημονίων στους μαθητές της Γ’ Λυκείου, σύμφωνα με τις ενημερωτικές εγκυκλίους που έχει αποστείλει στα λύκεια το υπουργείο Παιδείας.


Οι φετινοί τελειόφοιτοι θα έχουν μια και μοναδική ευκαιρία να ξαναχρησιμοποιήσουν τη βαθμολογία τους στις πανελλαδικές εξετάσεις για να εισαχθούν στα ΑΕΙ. Δικαίωμα να διεκδικήσουν το 10% των θέσεων στην ανώτατη εκπαίδευση με τη βαθμολογία που θα συγκεντρώσουν στις εξετάσεις του ερχόμενου Μαΐου – Ιουνίου θα έχουν μόνο την επόμενη χρονιά στις Πανελλαδικές του 2015.


Ξανά από την αρχή


Από το 2016 και μετά όσοι εκ των φετινών τελειόφοιτων θελήσουν να είναι ξανά υποψήφιοί θα πρέπει να περάσουν εκ νέου τη δοκιμασία των Πανελλαδικών εξετάσεων. Φέτος με τη διαδικασία του 10% μπορούν να είναι υποψήφιοι μόνο οι περσινοί εξετασθέντες. Η σχετική ρύθμιση που συμπεριελήφθη στο νόμο για το Λύκειο, περιορίζει το δικαίωμα κατοχύρωσης της βαθμολογίας των Πανελλαδικών εξετάσεων στα όρια της επόμενης χρονιάς του έτους της τελευταίας εξέτασης.


Εξετάσεις έναν χρόνο μετά


Από το 2011 οι μαθητές της τελευταίας τάξης των ημερησίων Γενικών Λυκείων, μπορούν να αποκτούν το απολυτήριο Γενικού Λυκείου χωρίς να συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους αποφοίτησης τους αλλά με εξετάσεις σε επίπεδο σχολικής μονάδας σε όλα τα μαθήματα της τελευταίας τάξης του Γενικού Λυκείου, σε θέματα που καθορίζονται από τον σύλλογο διδασκόντων. Όσοι αποκτούν το απολυτήριο ημερήσιου Γενικού Λυκείου σύμφωνα με τα παραπάνω, μπορούν να αποκτήσουν δικαίωμα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εφ όσον λάβουν μέρος στις γραπτές εξετάσεις των μαθημάτων της τελευταίας τάξης των ημερησίων Γενικών Λυκείων που εξετάζονται σε Πανελλαδικό επίπεδο, οποιοδήποτε άλλο έτος εκτός από αυτό της αποφοίτησης τους.


Πατήστε πάνω στην φωτογραφία για να διαβάσετε αναλυτικά το δημοσίευμα: www.enikos.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X