Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Έρχονται νέες αποκαλύψεις για τις μίζες
Έρχονται νέες αποκαλύψεις για τις μίζες  thumbnail

Έρχονται νέες αποκαλύψεις για τις μίζες

Ημέρα κρίσιμων εξελίξεων για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις πίσω από τα εξοπλιστικά προγράμματα αναμένεται να είναι η Δευτέρα. Ο πρώην μεσάζων και επιχειρηματίας Παναγιώτης Ευσταθίου που στην αρχική του κατάθεση δήλωσε αμνησία, αδυνατώντας να θυμηθεί σε ποια πολιτικά πρόσωπα δόθηκαν οι μίζες εκτός των υψηλόβαθμων αξιωματικών, επανέρχεται δηλώνοντας έτοιμος να δώσει στοιχεία για ονόματα και αριθμούς για μίζες που δόθηκαν από τον τροφοδότη λογαριασμό του στο Λονδίνο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές οι νέες αποκαλύψεις στις οποίες φέρεται να είναι πρόθυμος να προχωρήσει ο Παν. Ευσταθίου ενδεχομένως να αλλάξουν την τροπή της έρευνας. 

Στο μεταξύ, προφυλακιστέος κρίθηκε και ο Ι. Μπέλτσιος, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Πλέον με την προφυλάκιση του Γιάννη Μπέλτσιου οι προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση προμηθειών του υπουργείου Άμυνας είναι πέντε.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να έχει κεντρικό ρόλο στην διακίνηση «ωφέλιμων αμοιβών» στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων καθώς σύμφωνα με την δικογραφία, στην οποία περιέχονται και τα στοιχεία της γερμανικής Δικαιοσύνης, ανήκε στην ομάδα των προσώπων που λάμβανε και διένειμε χρήματα. Η ομάδα αυτή, ο «κύκλος προσευχής» σύμφωνα με τις καταθέσεις ενώπιον των γερμανικών αρχών, μοίραζε τα χρήματα από τις κατασκευάστριες εταιρίες όπλων ,σε πρόσωπα που λόγω των ιδιοτήτων και των θέσεων που κατείχαν εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα τους τόσο στην επιλογή όπλων όσο και στην ταχύτερη σύναψη συμβάσεων του ελληνικού Δημοσίου για τις προμήθειες.
Πηγή: www.real.gr 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X