Εύκολη και νόστιμη Ντοματόπιτα

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 6-8 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κούπα χλιαρό νερό 40 βαθμούς Κελσίου</span><br /><span style="font-size: medium;">1/4 κούπας λάδι</span><br /><span style="font-size: medium;">4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κιλό ντομάτες χωρίς τους σπόρους και τη φλούδα ψιλοκομμένες</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ</span><br /><span style="font-size: medium;">αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι</span><br /><span style="font-size: medium;">100 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένη</span><br /><span style="font-size: medium;">100 γραμμάρια τυρί γκούντα τριμμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κουταλάκι μαγιά ξερή</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κουταλάκι αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι μίγμα μπαχαρικών της επιλογής σας</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της σούπας μέλι</span></p>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με τη μαγιά, το αλάτι και τα μυρωδικά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Δημιουργείτε ένα λάκκο στο κέντρο και ρίξτε το μέλι και τη μαργαρίνη.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέστε το νερό κι ανακατέψτε όλα τα υλικά, αρχικά με ένα κουτάλι κι έπειτα με τα χέρια, ζυμώνοντας σε ζύμη μαλακιά, να μην κολλάει στα δάχτυλα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σκεπάστε τη με πλαστική μεμβράνη κι αφήστε τη σε ζεστό, υγρό μέρος, για 1 ώρα, να διπλασιαστεί σε όγκο ή για 10 λεπτά σε ζεστό φούρνο.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Συγχρόνως, σε μια κατσαρόλα σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο στο λάδι. Ρίχνετε την ντομάτα, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι κι αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράζει 30 λεπτά, ώσπου να δέσει.</span><br /><span style="font-size: medium;"> Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο και στρώστε τη σε ένα ταψί για πίτσες με διάμετρο 30 εκ.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;"> Απλώστε τη σάλτσα ντομάτας επάνω στη ζύμη, αφήνοντας ένα περιθώριο 2 εκ. τριγύρω, και πασπαλίστε την επιφάνεια με τη ρίγανη και το θυμάρι.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ψήστε την ντοματόπιτα σε φούρνο 200 βαθμών για 25 λεπτά, ώσπου να ροδίσει το ψωμί.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Αν θέλετε για να αποκτήσει περισσότερη νοστιμιά πασπαλίζετε πάνω από την πίτα με τυρί φέτα και γκούντα πριν τη βάλετε στο φούρνο! Δίνει τρομερή γεύση.</span></p>
<p> </p>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα