Αρχική / Σεξ / Ξαναβρήκα τη χαμένη μου λίμπιντο
Ξαναβρήκα τη χαμένη μου λίμπιντο thumbnail

Ξαναβρήκα τη χαμένη μου λίμπιντο

 


Περισσότερες από τις μισές γυναίκες που καταλήγουν στη λύση του βαριατρικού χειρουργείου(η βαριατρική χειρουργική ή χειρουργική απώλεια βάρους αποτελείται από μία ειδική κατηγορία επεμβάσεων που εφαρμόζονται σε ασθενείς που πάσχουν από νοσογόνο παχυσαρκία). 


Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ.Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr


 Ο συγγραφέας μιας πρόσφατης μελέτης αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι το σεξ είναι ένα πολύ βασικό κομμάτι της ζωής πολλών ατόμων και πως η μεγάλη απώλεια κιλών που ακολουθεί ένα βαριατρικό χειρουργείο, σχετίζεται με σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ζωής τους. Πρόκειται για μια από τις πρώτες μελέτες που αναδεικνύουν ότι και οι γυναίκες παρουσιάζουν μετά το χειρουργείο σημαντική βελτίωση στη σεξουαλική λειτουργία και ικανοποίηση, όπως επίσης και στην απελευθέρωση των ορμονών του φύλου και της αναπαραγωγής.


 Στη μελέτη συμμετείχαν γυναίκες που είχαν δείκτη μάζας σώματος μεγαλύτερο από 44.5 και υποβλήθηκαν σε βαριατρικό χειρουργείο. Δύο χρόνια μετά το χειρουργείο ανέφεραν σημαντική βελτίωση σε όλες τις κατηγορίες σχετικά με τη σεξουαλική λειτουργία, τις ορμόνες του φύλου και την ποιότητα ζωής.


 Πιο συγκεκριμένα, η βελτίωση βρέθηκε τόσο στη γενική σεξουαλική λειτουργία, όσο και σε συγκεκριμένους τομείς, όπως είναι η σεξουαλική επιθυμία, η διέγερση, η λίπανση του κόλπου και τα επίπεδα συνολικής ικανοποίησης. Υπήρχε επίσης βελτίωση στα επίπεδα των ορμονών που επηρεάζουν τη σεξουαλική συμπεριφορά και τη γονιμότητα. Αν και η μελέτη δεν εξέτασε την απευθείας σχέση της απώλειας βάρους μετά το χειρουργείο και την αναπαραγωγική υγεία, κάποια έμμεσα δεδομένα δείχνουν ότι μπορεί να υπάρχει μια θετική επίδραση στη γονιμότητα που βασίζεται στη βελτίωση των επιπέδων των σχετικών ορμονών.


 Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι γυναίκες ανέφεραν βελτίωση σε όλους τους τομείς της υγείας και της ποιότητας ζωής που σχετίζονται με το σωματικό βάρος, όπως είναι η εικόνα σώματος, τα καταθλιπτικά συμπτώματα και η ικανοποίηση από τη σχέση.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X